BLACKPINK je premašio nekoliko rekorda nakon njihovog dugo očekivanog povratka. Naime 22.avgusta platforma  YouTube je potvrdila da je numera grupe pod nazivom „Pink Venom“  debitovala sa 90.4 milion pregleda u prvih 24h, i tako je zaslužila titulu najgledanijeg muzičkog debi videa u 2022 godini na ovoj platformi, bacivši u senku BTS’s „Yet to come“ sa 48.9 miliona pregleda u prvih 24 h. BLACKPINK tako postaje prva i jedina ženska grupa u istoriji ove platforme koja je uspela da dostigne cifru od 90 miliona pregleda u prva 24h.

„PINK VENOM“ je tek premašio grupine hitove kao što su „How you like that“ koji ima 86.3 miliona pregleda  i „ ICE CREAM“ sa 79 miliona. Grupa je takođe okupirala top 3 mesta  najgledanijih videa u prva 24 h od strane bilo kog ženskog umetnika u YouTube istoriji.

Naime, BLACKPINK su već  obasute velikom količinom pažnje, pre zvanične objave njihovog albuma „Born Pink“ . Potvrđujući ovu činjenicu YG Entertanment je 18. avgusta otkrio da su unapred prodati primerci nadolazećeg drugog dugometražnog albuma „Born Pink“ prikupile 1.5 milion kopija u jednoj nedelji. Razmatrajući činjenicu da je zvanični datum objave albuma i ne tako daleko, zakazan je za 16. septembar, mnogi očekuju da „Born Pink“ lako dostigne više od 2.3 miliona kopija u prodaju albuma nakon što grupa napravi svoj dugoočekivani povratak.

Naše iskrene čestitke grupi i jedva čekamo da album stigne!

Tekst: Tijana Antonić

Foto: Printscreen