Dwayne Johnson igra ulogu života u akcionom blokbasteru „Crni Adam“ studija  Warner Bros. i New Line Cinema, u distribuciji Blitz filma.  Prvi dugometražni film koji istražuje priču o DC-jevom antijunaku dolazi na veliko platno pod rediteljskom palicom Haume- Kolet Sere koji je sa Džonsonom radio i na filmu Avantura u džungli (Jungle cruise).

The Rock se okušao u gotovo svim žanrovima, a oblačenje odela super junaka oduvek je bilo nešto što je priželjkivao. Dwayne kaže: „Voleo sam stripove i oduvek sam bio dete DC-a. Naginjao sam prema Crnom Adamu jer je bio jedan od retkih superheroja, superzlikovaca, anti-junaka koji je imao drugu boju kožu i izgledao je poput mene.“

I dok je put do velikog platna bio dug više od deset godina, Džonsonova povezanost s likom i njegovom pričom ostala je snažna.

Producent Flin izjavio je: „Ovaj projekt je priča o nastanku Crnog Adama. Upoznajete ga i vidite zašto je drugačiji od bilo kog super junaka. On ne igra po pravilima i ima božansku moć. Crni Adam ne samo da će publiku neverovatno zabaviti, već će biti dirnuta i inspirativna njegovom pričom.“
 
Crni Adam je  ikona u svemiru DC-a. On je složen lik i, iako se njegov uspon pomalo razlikuje od uspona drugih super junaka, njegova autentičnost i moralnost čine ga jedinstvenim i to je ono što je u konačnici učinilo njega i njegovu priču savršenom za prenošenje na platno.
 
U drevnom Kandaku, Adam je dobio svemoćne moći bogova, ali ih je koristio za osvetu i zato je bio kažnjen. Sada, 5.000 godina kasnije, Adam je oslobođen i ponovno širi svoj mračni osećaj pravde. Budi se u modernom Kandaku, koji je u njegovo vreme bio veliko kraljevstvo od kog je ostala tek senka. Nekada poznata i bogata zemlja, rodno mesto drevne magije i epicentar najvitalnijeg, neprocenjivog resursa u regiji – eternijuma – na meti je pljačkaša zbog tog dragocenog resursa.

Adam odbija da se preda i izaziva tim junaka poznatih kao Društvo pravde koje čine Havkmen, Doktor Fejt, Razbijač Atoma i Ciklona, a koji žele da ga vrate u večno zatočeništvo.
 
Uz Džonsona glumačku postavu zaokružuju Aldis Hodž koji glumi Havkmana, Noa Sentineo u ulozi Razbijača Atoma,  Sara ŠahiVajola DejvisPirs Brosnan i mnogi drugi.

Moćna postava iza kamere je uključivala direktora fotografije Lorensa Šera, scenografa Toma Majera, kostimografe Kurta i Barta i supervizora vizualnih efekata Bila Vestenhofera, montažere Majka Salea i Džona Lija.

CRNOG ADAMA u distribuciji Blitza pogledajte u bioskopima od 19. oktobra 2022. godine u IMAX®, 4DX i ostalim formatim,  a ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama bioskopa.