Najiščekivaniji album godine, Midnights kantautorke Taylor Swift je konačno tu!

I dok će ova rečenica mnogima u verovatno zvučati smešno („Kakva pobogu Taylor Swift i kakav najiščekivaniji album godine?“), činjenica je da samo sat vremena nakon izlaska albuma Midnights (tačno u ponoć po američkom vremenu) najcenjeniji svetski mediji poput New York Timesa, Washington Posta ili Guardiana pišu o albumu koji nazivaju „njenim najmračnijim i najkriptičnijim albumom dosad“.

The New York Times piše da je Taylor danas jedna od najmoćnijih kreativnih snaga u muzičkoj industriji te naglašava da će Midnights verovatno biti jedan od najprodavanijih albuma godine. Taylor Swift je neverovatno detaljno isplaniranom marketinškom strategijom od albuma Midnights napravila hit i mesecima pre nego što je izašao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Svoje je fanove u napetosti držala pomno promišljenim tragovima koje im je ostavljala u svakom javljanju na društvenim mrežama, terala ih da promišljaju i smišljaju teorije (često i teorije zavere) o albumu i pesmama na njemu. Tako se poslednjih dana šuškalo da će Taylor zapravo umesto jednog albuma objaviti dva, da će se na njemu pojaviti Harry Styles ili Cyndi Lauper, da će album zapravo sadržati duplo više pesama od najavljenog…

Od svega toga dogodilo se sledeće – Taylor je na albumu objavila 13 pesama čije je naslove ranije objavila na TikToku. Za tri sata nakon izlaska albuma najavila je „posebno haotično iznenađenje“ za koje fanovi sumnjaju da je najava turneje, ali moguće i još nešto.

Midnights je 32-godišnja muzičarka najavila kao „priču o 13 besanih noći razasutih kroz moj čitav život“. Broj 13 tu nije slučajan. Naime, Taylor već godinama kroz svoj rad ističe broj 13 kao njen omiljeni broj, koji za nju ima posebno značenje. Taj se broj provlačio kroz skoro sve njene albume pa je i to fanovima dalo važnu naznaku za koju očekuju da će kasnije otkriti i dodatno značenje i smisao u Taylorinim planovima.

Foto: Instagram