Polako ali sigurno se približavamo kraju 2022-te godine, a albuma je bilo gomilu. Neki su nas razočarali, a neke možemo da razmatramo kao i najbolje u nečijoj karijeri. Bez odugovlačenja, bacamo se na stvar:

#5 CRASH – Charli XCX

Jedan album koji je izašao ranije ove godine očarao je svet. Iako nije imala mnogo komercijonalnog uspeha, Charli XCX (30) je svoju malu grupu fanova počastila sa albumom CRASH. Album ima 12 spektakularnih pesama i još četiri u deluxe verziji. Charli XCX  je aktivno svoj peti studijski album marketirala na TikToku, što je dovelo u porastu njenih fanova.

5 pop albuma koji su učinili 2022 neverovatnom

#4 The Weeknd – Dawn FM

The Weeknd (32) je 6. januara ove godine izbacio peti studijski album pod imenom Dawn FM. Nije novajlija u uspehu, a njegova muzika nikad ne izneveri. Dawn FM je album koji je zamišljen da prestavlja radio šou koji teče i priča priču. Albumu je naraciju pružio glumac Jim Carey, a drugi umetnici su se pridružili u pesmama, poput Tyler, The Creatora. Weeknd je trenutno na turneji i uživa u uspehu svog albuma.

5 pop albuma koji su učinili 2022 neverovatnom

#3 Harry Styles – Harry’s House

Subjektivno nisam ogromnii fan Harryja Stylesa (28), ali je ovaj album u svakom smislu idealan. Album je pun pesama koje se ne mogu izbaciti iz glave, a singl „As It Was“ je za šest meseci skupio preko 1.5 biliona strimova na platformi Spotify. Harry Styles i dalje dominira muzičkom scenom od raspada njegovog benda, One Direction, što se deslio pre pet godina.

#2 Taylor Swift – Midnights

Neiznenađujuće, Taylor Swift (32) zauzima drugo mesto na ovoj listi sa čak desetim studijskim albumom, Midnights. Album je u prvom danu oborio sve žive rekorde, a Taylor Swift uživa u uspehu i sprema se za turneju. Taylor je pola svog života provela u muzičkoj industriji i sad možemo da vidimo koliko je daleko dogurala. Sa strpljenjem čekamo album broj 11.

#1 Beyonce – RENAISSANCE

Krajem jula, Beyonce (41) se vratila na scenu, šest godina posle njenog poslednjeg albuma, i nije nas ni najmanje razočarala. Svih 16 pesama sa RENAISSANCE nam se vrte u glavi, a Beyonce tiho planira šta će dalje da radi. Fanovi željno isčekuju najavljivanje turneje ili vizuelnog albuma, po čemu je Beyonce i poznata. Strpljenjem će doći.

Sve u svemu, bila je ovo odlična godina za muziku, a željno isčekujemo 2023 i nove albume koji će doći.

Tekst: Andrej Bešić

Foto: Universal Music Serbia, Menart