Naši utisci sa koncerta Tini Stoessel u Madridu!

Tini Stoessel je započela svoju treću solističku turneju u maju ove godine, sa spektakularnim početkom na Hipodromu u Buenos Ajresu. Nakon toga, ona je polako proširivala svoju turneju na celu Latino Ameriku, a u septembru ove godine održala je, za sada, jedini koncert u Evropi, u Madridu, glavnom gradu Španije. Kao što verovatno već i znate, moje ime je Arijana i ja sam jedna od članica Superteen redakcije, i bila sam na samom koncertu. Da podsetimo, u februaru 2020.godine bili smo na Tininom koncertu u Rimu, a nakon malo više od 2 godine, uspeli smo da odemo i na njen koncert u Madridu. U ovom članku prenosimo vam naše utiske sa ovog spektakularnog koncerta!

Kupovina karata

Kada je WiZink centar u Madridu objavio da Tini dolazi u Španiju, i da je to jedina prilika da je vidimo 2022.godine u Evropi, znala sam da moram da budem tamo! U junu ove godine kupila sam karte, i odabrala sam one najbliže sceni – to je parter koji se zove „golden ring“, koštao je nešto manje od 80 eura i prima oko 2.000 ljudi. Mesta su na principu „ko prvi njegovo“, odnosno, što pre dođete to ćete biti bliže sceni. Što se samog WiZink centra tiče, on prima oko 15.000 ljudi.

Dolazak na koncert 

Koncert je bio zakazan za 20:00h, a vrata su se otvorila u 18:30h. Što se samog dolaska tiče, trebalo nam je nekih 15-tak minuta vožnje do hale. Ispred je bila ogromna gužva – većina fanova spavala je noć pre ispred hale kako bi imali što bolja mesta. U WiZink centar došla sam oko 17h i stajala sam u redu sve dok se vrata nisu otvorila. Moram priznati da fanovi nisu bili druželjubivi niti baš prijatni. Kada smo ušli, atmosfera je bila sjajna – latino muzika odisala je halom, i svi smo jedva čekali tih 20 časova, da vidimo Tini! Ono što sam odmah primetila jeste kolika je hala – dok ne uđete unutra prosto nemate pojam o veličini. S obzirom na to da su mesta za stajanje, odlučila sam da stanem po sredini, u otprilike 8.-9.red, što su zaista fantastična mesta, sa kojih se vidi apsolutno sve.

Koncert – Blok 1

Konačno – 20h, cela sala je spremna da koncert počne. Nakon svega par minuta svetla su se ugasila – krenuo je intro, a zatim odbrojavanje i – bum – Tini se pojavila! Osećaj u trenutku kada sam je videla na sceni prosto je neopisiv – emocije su me preplavile, vrištala sam, smejala se i plakala u isto vreme :) Tini je izvela svoju tačku na bubnjevima, a ono što nam je svima prvo zapalo za oko jeste novi autfit – šareni kostim na koji su svi navikli zamenila je ljubičasto-crnim kostimom sličnog kroja. Izgledala je apsolutno predivno – njena lepota uživo teško da se može rečima opisati. 

Nakon spektakularnog nastupa na bubnjevima čuli su se prvi taktovi pesme “Te Quiero Mas”, kada je atmosfera došla do usijanja. Svi su skakali, pevali i radovali se. Nakon toga, Tini je nastavila sa “Quiero Volver”, a onda je napravila izmenu – umesto “Sueltate el pelo” otpevala je “La niña de la escuela”, što je bilo pravo iznenađenje za fandom. U prvom bloku imali smo prilike da čujemo i “Duele”, “Recuerdo”, novu numeru “El Ultimo Beso”, moju omiljenu “Maldita Foto” kao i “2:50 remix”. Ono što me posebno iznenadilo jesu scenski efekti – dim, vatra, varnice i slično, čega na koncertu u Rimu nije bilo.

Koncert – Blok 2

Nakon numere “2:50 remix”, Tini je otišla sa scene kako bi se pripremila za drugi blok. Po meni, ovo je bio najemotivniji deo, jer su u pitanju akustične pesme. Uz taktove “Por que te vas” Tini je izašla na sceni u meni lično omiljenom kostimu – napravljen ceo od šljokica sa cipelama na visoku štiklu, Tini je zablistala. Nakon toga Tini je zapevala “Oye”, koja je bila vrlo posebna za fanove u prvim redovima, jer je Tini sišla sa scene kako bi izvela pesmu zajedno sa fandomom. Za mene najemotivnije numere bile su “Un Beso en Madrid”, “Carne y Hueso” i “Acercate”, koje je Tini otpevala sa puno emocije. U ovom bloku pričala je sa fandomom, posvetila pesmu “Acercate” svojoj drugarici i čestitala rođendan fanu.

Koncert – Blok 3

U treći blok Tini je ušla sa hitom “Ella dice”, i tada je predstavila još jedan novi kostim – dobro poznati neon zeleni kostim zamenila je plavim topom i pantalonama. U ovom bloku otpevala je još i “Playa”, “High remix” i “Fresa”. Za “High remix” na sceni joj se pridružila i Maria Becerra, koja je atmosferu dovela do usijanja – Tini i ona su bile sjajan tim, a Maria je bila apsolutno preslatka! Ovaj blok mi je iskreno najbrže prošao, a uz Mariu sam još više uživala u njemu.

Koncert – Blok 4

I došli smo do zadnjeg bloka – ponovo smo svi bili u neizvesnosti i iščekivanju Tininog novog kostima, koji je ovog puta bio ciklama roze sa suknjicom i trapericama. Ovaj blok započela je pesmom “Fantasi”, nastavila sa “La Triple T” koja je bila zaista fantastična , zatim “La Loto”, “Bar”, “22” i završila sa “Mienteme”. “La Loto” je po prvi put izvela uživo sa Becky G, i moram priznati da me je i Becky oduševila. “Mienteme” je završila uz pratnju Marie Becerre, koja je poručila kako je Tini apsolutna “kraljica Argentine”! Kraj koncerta obeležen je i konfetama, a uspela sam i kući da donesem jednu :)

Tini je tokom celog nastupa imala divnu interakciju sa fandomom, a atmosfera je bila prosto neopisiva. Moram pohvaliti i brzinu kojom se Tini prevlačila između blokova – zaista je bila fantastična! Ne smem da zaboravim da pohvalim Tinine plesače i plesačice, kao i bend koji su dali svoj maksimum – bez njih ovaj šou ne bi bio tako dobar! Iako ovog puta nismo mogli pozvati Tini kod nas, ponosni smo što smo jedini medij iz regiona koji je bio na TINI TOUR i uspeo da vam prenese utiske iz prve ruke!

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Arijana Đokić