R&B senzacija devedesetih godina, Mariah Carey, svake godine oko Božića postaje sve popularnija i popularnija, a sve to zbog njene hit pesme „All I Want For Christmas Is You“ izdate 1994. Da li ste se ikada pitali zašto je to tako i kako je dobila naziv Kraljica Božića?

Mariah Carey je do 1994. već imala izbačena tri studijska albuma, ali njen četvrti koji je usledeo bio bi malo drugačiji od prethodnih. Božićna muzika napravljena od strane popularnijih muzikanata uspela je da dovede do rasta popularnosti, ali Mariah Carey je napravila revoluciju u ovom žanru zauvek.

Mariah je u ovom periodu bila udata za muzičkog direktora Tommyja Mottolu. On je mesecima pokušavao da je natera da napravi Božićni album, ali je ona uporno to odbijala. Napravili su kompromis da će Mariah obraditi nekoliko tradicionalnih Božićnih pesama, ali će i napisati i snimiti svoje. Kad je izašao njen četvrti studijski album „Merry Christmas“ , život joj se zauvek promenio.

Kako je Mariah Carey dobila naziv "Kraljica Božića"?

„All I Want For Christmas Is You“ bio je glavni, lid singl albuma kada je izašao 29. oktobra 1994. godine, dan posle izlaska samog albuma. Singl je bio mega popularan, a svake godine oko Božića pojavljuje se na listi Billboard Hot 100. Interesanto je pomenuti, iako je pesma vrlo popularna, trebalo joj je čak 25 godina da postane broj #1 kada se opet popularizovala 2019. Postao je jedan od njenih 19 brojeva #1.

Mariah Carey bi sigurno imala drugačiju karijeru da nije snimila ovaj album, ali izgleda da nikada nećemo znati kakva bi ona bila.

Tekst: Andrej Bešić

Foto: Daniela  Federici