Slavna pevačica i uspešna preduzetnica Selena Gomez nedavno je putem društvenih mreža opet odgovorila na kritike upućene na račun njene debljine, rekavši da nije model i da to nikada neće biti.

Selena Gomez nedavno se pojavila na dodeli nagrada Zlatni globus, a korisnici društvenih mreža, ali i pojedini mediji oštro su kritikovali njen izgled. Te kritike su naterale  Selenu da se prvobitno oglasi uživo na svom TikTok profilu, a video je potom podeljen i na Twitteru.

Selena je otkrila da su lekovi koje mora da pije zbog autoimmune bolesti lupusa doveli do drastičnih oscilacija u težini.

Inače, 2014. godine dijagnostkovan joj je lupus, hronična autoimuna bolest koja često dovodi do oticanja, umora i bolova u zglobovima, a o tome je pričala i u svom dokumentarcu.

“Kada uzimam ovaj lek, obično zadržavam veliku količinu vode. Kad prestanem s korištenjem leka, na neki način gubim na težini. Ovo sam htela da kažem i na taj način ohrabrim svakog ko oseća bilo kakav sram zbog onoga kroz šta prolazi, dok drugi ne znaju pravu priču“, navela je Sel.

Ova tridesetogodišnjakinja je i ranije otvoreno pričala o svom zdravstvenom stanju i autoimunoj bolesti zbog koje je 2017. godine bila podvrgnuta transplataciji bubrega, a nedavno je otkrila i da joj je lekar rekao da neće moći imati decu zbog dijagnoze bipolarnog poremećaja.

Foto: Instagram