Setiti se svih serija koje su emitovane tokom prethodne dve decenije deluje kao nemoguća misija. Međutim, nabrojati one koje su obeležile, pa i zauvek promenile svet moderne televizije, to već i nije tako teško. Jedna od tih serija, bez sumnje, jeste i tinejdž fantazija o vampirima, vukodlacima i svim drugim natprirodnim bićima, „Vampirski dnevnici“, koja se od 14. marta, na kanalu FOX LIFE emituje radnim danima u 21.00.

Ovaj megahit od početka prikazivanja davne 2009. godine tokom osam sezona postao je pravi fenomen i stvorio planetarnu armiju doživotno vernih fanova. Iako su zvučna priznanja u videu Emija i Zlatnog globusa izostala, koliki je bio uticaj ove serije najbolje govori podatak da su “Vampirski dnevnici” osvojili gotovo svaku Teen Choice i People’s Choice nagradu od početka do kraja emitovanja serije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Vampire Diaries (@thecwtvd)

Radnja serije prati tinejdžerku Elenu Gilbert, koja je četiri meseca nakon što je u saobraćajnoj nesreći izgubila roditelje, suočena sa novom stvarnošću. U njen rodni grad doseljava se misteriozni i zgodni Stefan Salvatore. Među njima odmah dolazi do “hemije”, ali Elena nije svesna da Stefan krije mračnu i smrtonosnu tajnu on je vampir. Elena biva upletena u svet natprirodnog, a kada uskoro upozna Stefanovog brata Dejmona, to što je saznala da vampiri zaista postoje, postaje njena najmanja briga…