Samo nekoliko sati nas deli od svečane dodele filmskih nagrada Oscar, a mnogi s nestrpljenjem iščekuju nastupe velikih muzičkih imena tokom ovogodišnje ceremonije.

Među njima se posebno ističe Rihanna s pesmom „Lift Me Up“ koja je napisana za Marvelov film “Black Panther: Wakanda Forever“, a s kojom je i ona sama nominovana za najbolju originalnu pesmu na ovogodišnjoj dodeli Oscara.

Uz nju, na dodeli Oscara nastupitće i Sofia Carson i Diane Warren s pesmom “Applause“ iz filma “Tell It Like A Woman“, David Byrne, Stephanie Hsu and Son Lux s pesmom “This Is Life“ iz filma “Everything Everywhere All at Once“ i Rahul Sipligunj and Kaala Bhairava s pesmom “Naatu Naatu“ iz filma “RRR“.

Ipak, brojni fanovi filmskog spektakla su razočarani činjenicom da na dodeli neće nastupiti Lady Gaga sa svojom za Oscara nominovanom pesmom „Hold My Hand“ iz filma „Top Gun: Maverick“.

Producent Oscara Glenn Weiss otkrio je da je 36-godišnja pevačica morala odbiti poziv zbog snimanja nastavka filma „Joker: Folie à Deux“.

Podsećanja radi, Lady Gaga je zadnji put nastupila na dodeli 2019. kad je njena pesma „Shallow“ iz filma „Star is born“ osvojila nagradu Oscar. Iste godine pevačica je bila nominovaa i za najbolju glumicu. Za najbolju originalnu pesmu bila je nominovana i 2016. za „Til It Happens to You“ iz filma „The Hunting Ground“.