Da li ste raspoloženi za modernu bajku? Verujemo da jeste, a danas vam predstavljamo roman Princeza i obožavateljka, američke autorke Ešli Poston, najnovije izdanje izdavačke kuće Odiseja.

Sigurni smo da se svi sećate romana Gikarela, prvog u nizu savremenih bajki ove autorke, koji je inspirisan pričom o Pepeljugi i koji je pobrao sve pohvale.

Izdavačka kuća Odiseja je pre par dana objavila drugu knjigu modernih bajki Ešli Poston, Princeza i obožavateljka koja je modernizacija čuvene priče Kraljević i prosjak.

Odiseja i Super Teen predstavljaju i poklanjaju roman „Princeza i obožavateljka”

Princeza i obožavateljka prati događaje nakon onih opisanih u Gikareli, s tim što su glavni junaci iz prvog romana, Ela i Darijen, sada samo sporedni junaci. Glavna junakinja ovog romana je Darijenova koleginica Džesika Stoun, glumica koja tumači lik princeze Amare iz Zvezdanih polja. Džesika svim silama želi da se oslobodi Zvezdanih polja i nemilosrdnih fanova franšize, i usredsredi na uloge vredne Oskara. Njena sudbina je neizvesna – scenario za nastavak filma strogo je čuvana tajna, ali neko ga se ipak dokopao i počeo da objavljuje delove na Tviteru. I kao da to nije dovoljno, neka devojka je umesto nje govorila na panelu – a niko nije primetio da to nije ona!

To je Imodžen Lavlejs – vatrena obožavateljka Zvezdanih polja sa nemogućom misijom: pokrenula je peticiju da se njena omiljena junakinja, princeza Amara, sačuva od kobne sudbine koju su joj dodelili scenaristi. Imodžen se duboko poistovećuje sa Amarom: obe su ceo život provele u nečijoj senci iako znaju da vrede više. Slučajnost da liči na glumicu koja igra Amaru pokrenuće niz neočekivanih događaja, koji počinju kada Imodžen zamenom identiteta stigne na binu EkselsiKona, i to baš na panel o Zvezdanim poljima. Tu priliku da progovori o spasavanju Amare ne sme propustiti.

Imodžen i Džesika će progutati ponos i odlučiti da zabunu okrenu u sopstvenu korist – zameniće mesta tokom trajanja EkselsiKona i pronaći osobu koja je ukrala scenario. To, međutim, nije tako jednostavno kao što zvuči. Novi životi dovešće do preispitivanja uverenja i sagledavanja druge strane fandoma, ali i do sasvim neočekivanih simpatija…

Moderne bajke Ešli Poston su zaista bajkovite, iako se bave aktuelnim problemima mladih. Njihova poruka je da svako ima svoje mesto u svetu i zaslužuje srećan kraj, ali to je svet kakvom bi svi trebalo da stremimo. I čak i više nego Gikarela, Princeza i obožavateljka poručuje da je svako „čudak“ na sebi svojstven način, i to je u redu. Bez obzira na to odakle potičemo i gde se trenutno nalazimo, svakoga od nas muče iste sumnje i nesigurnosti. A sve one bi nestale, kao čarobnim štapićem odnesene, samo kada bismo imali malo više razumevanja za drugačije od sebe.

U naslovu ste pročitali da poklanjamo ovaj sjajan roman. Da biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i odgovorite na pitanje „Kako se zove omiljena junakinja Imodžen Lavlejs?“.  Pored toga nam napišite svoje podatke – ime, prezime, adresu, grad, kontakt telefon i godište. Igramo se do četvrta, 30. marta do 21 časova, a potom ćemo imena dva dobitnika objaviti na našem IG  profilu. I da ova akcija je internacionalna!