Odabir poklona ponekad može biti pravi izazov. Ako pri tom želiš da to bude nešto cool i trendu, stvari su samo dodatno teže. Trendovi se jako brzo menjaju i ako se njima vodiš, može se desiti za neko vreme tvoj poklon postane nepoželjan.

Kako onda odabrati cool poklon?

Ponekad je  dobro rešenje  da poklon koji biraš bude univerzalan, nešto što je već dugo vremena standardno dobar izbor i prigodno za sve situacije. Priznaćeš, važnije od bilo kog trenda je ipak da poklon ne bude promašen.

Druga varijanta je da to bude personalizovan poklon, onaj koji u potpunosti odgovara ličnosti, interesima i stilu one osobe koje poklanjaš. Na taj način stavljaš do znanja da dobro poznaješ osobu kojoj daješ svoj dar, a to znači da je pažljivo slušaš i da se istinski intersuješ za nju. Priznaćeš da takav vid pažnje prija.

Ako ovih dana ne znaš šta pokloniti nekome, pročitaj nastavak jer možda imamo ideju za tebe.

4 poklona koji su u trendu

Činjenica je da u poslednje vreme ima određenih poklona koji su popularniji od drugih. Zato u nastavku pričamo o njima.

Slatkiši kao poklon

Kutije sa slatkišima su odličan poklon sa kojim nikad nećeš pogrešiti, jer svi vole slatkiše. Međutim, nisu svi slatkiši isti, a ni kutija ne može baš biti bilo kakva kada je poklon u pitanju.

Evo nekoliko praktičnih saveta:

  • Odaberi kutiju koja lepo izgleda. Time je već pola posla oko pakovanja poklona završeno. Dodatni plus je što ta kutija, nakon što se pojedu slatkiši, može da posluže za čuvanje nekih drugih sitnica.
  • Odaberi prave slatkiše. Poklon je obično nešto čime obeležavamo neke posebne trenutke. Neka onda i slatkiši budu takvi – posebni. U zavisnosti od toga šta osoba kojoj poklanjaš najviše voli, to mogu biti neke neobične čokoladne dražeje, a mogu biti i neke lude gumene bombone.

Najjednostavnije je, svakako, da izabereš gotovu dizajniranu kutiju punjenu slatkišima, poput onih koje nudi Candy universe.

Baci oko na njih i videćeš zašto su u trendu i zašto je u poslednje vreme prava pomama za njima.

Personalizovani pokloni

Još jedan oblik poklona koji su jako popularni u poslednje vreme jesu i personalizovani pokloni. To znači da se na njima nalazi slika, ime ili nešto drugo što je od značaja osobi kojoj se poklon daje.

Oni imaju nekoliko prednosti:

  • Jedinstveni su i unikatni – napravljeni su u skladu sa interesovanjimaa osobe kojoj poklanjaš, a svako od nas je ipak jedinstven.
  • Mogu biti vrlo praktični – to mogu biti stvari koje se svakodnevno koriste kao što su šolja sa imenom ili slikom, jastuk, futrola za mobilni ili bilo šta drugo što ta osoba svaki dan koristi. Ovakvim poklonom stavljaš do znanja da imaš na umu ono što toj osobi svakodnevno treba.
  • Lako su dostupni – sve je više radnji, sajtova, stranica koje se bave izradom i dostavom ovakvih poklona.

Pođi od sebe. Priznaćeš da čak i torta ili mafini sa motivima onoga što voliš mogu da izazovu mnogo lepši doživljaj od neke obične torte.

Tehnološki pokloni

Ovi pokloni postaju sve popularniji izbor, što i  nije iznenađenje, s obzirom na to da tehnologija igra sve važniju ulogu u našim životima. Od pametnih telefona do računara i gadgeta, postali su deo naše svakodnevice.

Zašto su popularni?

  • dizajnirani kako bi zadovoljili specifične potrebe i želje korisnika. Primera radi, pametni satovi omogućavaju praćenje pređenih kilometara, potrošenih kalorija. Dronovi nude mogućnost snimanja predivnih videozapisa iz vazduha.
  • prate interesovanja – tako onome ko voli muziku možeš pokloniti bežične slušaice, a nekome ko voli da se snima, recimo, svetlo za te potrebe.

Dobra stvar je što to ne mora uvek biti tehnološki proizvod, jer su oni prilično skupi, ali uvek ima pristupačnijih dodataka koji ih dopunjavaju.

Pokloni za putovanje

Sve su popularnija jeftina putovanja, pa poklon može biti u skladu sa tim – nešto što podržava i neguje avanturistički duh. To može biti putna torba – onaj ručni prtljag koji ne opterećuje mngo.

Možeš napraviti persoanlizovanu kartu ( Srbije, Evrope, sveta) na kojoj će se beležiti obiđena mesta. Putni adapteri, punjači, selfi štapovi, putna kozmetika … sve to dolazi u obzir.

Također, možeš razmisliti o poklonima koji će  olakšati putovanje, poput putnih jastuka, maski za spavanje i slično.

No, šta god da poklanjaš – dobro je to začiniti slatkišima. Oni su super kao samostalan poklon, ali su odlični i kao dodatak bilo kom poklonu. Jednostavno – univerzalan dar koji se uz sve slaže i koji je uvek u trendu.

Kako ispratiti koji su pokloni u trendu?

Evo i saveta kako da znaš šta je od poklona trenutno aktuelno i gde da nađeš te informacije.

  • Prati modne trendove, ako je osoba kojoj poklanjaš neko ko prati modu. Ne moraju to biti skupe krpice. Može i neki aksesoar,nakit, kačket, torbica, marama…šta god.
  • Razgovaraj sa osobom kojoj treba da spremiš poklon: pažljivo slušaj, negde između redova se krije nešto što želi da dobije.
  • Razmisli o interesima i hobijima osobe kojoj poklanjaš. Možda to nije nešto po poslednjoj modi, recimo čitanje knjiga, ali za osobu koja to voli to je uvek u trendu.
  • Potraži ideje na internetu. Sajtovi, društvene mreže, influenseri… sve su to odlična mesta za pronalaženje ideja za poklon. Samo počni pretragu. Videćeš, posle će već pokloni sami da pronalaze tebe.

Trendovi se uvek menjaju, pa tako i kada su pokloni u pitanju. Ipak , neke stavri ostaju uvek iste. Slatkiši, primera radi, uvek izmame osmeh i osećaj sreće i sa njima nikad nema greške.

Sa druge strane ima i onih koji vrlo brzo izgube na značaju. Recimmo, tehnološki pokloni mogu vremenom da postanu prevaziđeni.

Šta god da izabereš,  znaj da je darivanje uvek sjajan način da nekome pokažeš pažnju i poklanjanje će uvek biti u trendu.