U februaru 2020. čuli smo numeru „na holdu“, u izdanju Universal Music Serbia, mlade kantautorke tam i već tada smo shvatili da je pred nama sjajna muzičarka, a kada smo objavili prvi intervju bilo nam je jasno da je naša scena dobila neverovatno pozitivnu i talentovanu pevačicu koja će hrabo nastaviti da gradi svoju karijeru. Singlovi se nižu, a posle nastupa na ovogodišnjem Exitu rešili smo da opet popričamo sa njom i evo šta nam je sve otkrila.

Prošlo je više od dve godine od kad smo radili intervju, pa nas zanima da li se tam promenila za to vreme?

Stalno sam u nekim različitim fazama i u trenutnoj se menjam na dnevnom nivou nekoliko puta, tako da rekla bih da jesam – poprilično.

Imaš iza sebe nekoliko kolaboracija, koliko je to za nekoga ko je kantautor izlazak iz zone komfora?

To mi daje neverovatnu inspiraciju i motivaciju, jer uvek sarađujem sa ljudima koje volim i čiju muziku slušam, tako da je svaki put ostvarenje sna. Ne znam koji kantautor/kantautorka stvara u potpunosti sam. Čak i pri solo radu uvek je to vid saradnje sa audio inženjerom ili producentom, samim tim je u potpunosti u okviru moje zone komfora.

Poslednje što si nam predstavila je numera „mila” koja je kolaboracija sa Jymenik, kako je došlo do vaše saradnje?

Upoznale smo se na zimu prošle godine kada je Jymenik radila svoj prvi EP Sumrak i bilo je baš prirodno i logično. Volimo se i privatno i poslovno, a spojile smo i omiljene producente na ovoj pesmi, svi smo uživali.

U planu je spot za tu pesmu, da li već imate viziju kako će on izgledati?

Ekipa će uglavnom ostati ista kao za spot pesme ‘pogana’, pa će i estetika malo podsećati na taj projekat. „mila” je nastala pre godinu i po dana i u međuvremenu sam sa Marijom Stošić, koja i ovaj put režira, promenila više ideja. Ako ti ne požuriš da realizuješ viziju koja postoji u tom stvaralačkom etru neko drugi će to sigurno uraditi u međuvremenu, ali mislim da ćemo ipak uspeti da napravimo neki naš jedinstveni mikrosvet.

Iza nas je Exit festival na kome si nastupala, kako je bilo na tvom nastupu?

Nastupala sam dva puta ove godine – na gang beats stejdžu i prvi put na main stejdžu. Bilo je super na oba iz različitih razloga. Na gangu je bila divna atmosfera i divna publika. To je sigurno jedan od mojih omiljenih nastupa do sad. Na mejnu je celokupno iskustvo bilo neverovatno od tonske, bekstejdža, zvuka, do bine, ozbiljnosti i ispraćenosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tam (@its___tam)

A da li si uspela da uživaš u nečijem nastupu?

Najveći utisak mi je ostavio nastup Wu-Tang Clana, posebno jer sam toj magnitudi prisustvovala sa same bine. Neponovljivo iskustvo.

Da li ćemo te ovog leta slušati na još nekim festivalima?

Bila sam na Demofestu u Banjaluci, ali i dalje sam na nekoj pauzi od nastupa. Kada se u potpunosti vratim, bićete obavešteni!

Ideš li na muzičke festivale kao gledalac i ako da postoji li neki festival na koji bi volela da odeš?

Više sam išla kao mlađa, ali volela bih da posetim festivale van regiona.

Dosta putuješ i na tim putovanijma radiš na pesmama, da li te putovanja više inspirišu?

Uvek me inspirišu jer čula dožive nove senzacije, to su novi ljudi, nove situacije. Ja u drugom kontekstu.

Koje destinacije se nalaze na tvojoj listi želja i zašto baš one?

Želim da vidim što više, ali visoko na listi prioriteta mi je da se vratim u Španiju i Italiju, zatim da posetim Portugal i Srednju i Južnu Ameriku.

Naši čitaoci su sada na raspustu, a po čemu ti pamtiš letnje raspuste?

Leto je oduvek moje omiljeno doba godine. Raspuste pamtim po vremenu provedenom sa rođenom sestrom i bratom, kao i sestrom od tetke. Uvek bismo deo leta išli do Crne Gore kod njih, a deo proveli kod nas u Beogradu. Kako sam u osnovnoj najviše volela da čitam, uživala sam što mogu da se bez prekida gubim u novim svetovima, u srednjoj su to bile serije i filmovi. Uz to naravno i po divnim zaljubljenim momentima i druženjima.

Najbolji način da se preživi vrelo leto?

Što više uživanja i udovoljavanja sebi u svakom trenutku.

Foto: Milan Maričić/ATA Images