Letnji raspust je u jeku, a to znači mnogo igre napolju, vožnje bicikla, kupanja i… dužeg spavanja. Ali kada je sunce prejako, duge sate u sobi najbolje može ispuniti uživancija zvana čitanje.

Zato u Vulkanovim knjižarama širom Srbije i na sajtu vulkancic.rs sada možete pronaći veliki broj naslova za najmlađe, koji će decu povesti na putovanja neistraženim predelima, združiti ih sa likovima iz mašte i upoznati sa raznolikim životnim veštinama.

U knjizi Neobični svet divljih životinja najmlađi čitaoci ne samo da će upoznati čudesni svet riba i guštera, leoparda, ptica, medveda već će i sami junaci knjige, životinje, „progovoriti“ o svom načinu života i neobičnom ponašanju.

Ništa manje uzbuđenja i uživanja dolazi sa knjigama iz edicije Zvučne slikovnice: Čudesna priroda i Mladunci na selu. Među koricama ovih izdanja deca će se upoznati sa vizuelno živopisnim i zvučno bogatim sadržajima koji im otkrivaju živi svet nedostupan u njihovom okruženju.

Serijal Nikad ne bockaj ajkulu i Nikad ne bockaj jednoroga omogućiće im da upoznaju morska stvorenja i bajkovite jednoroge na jedinstven način – bockajući njihove stomačiće. Bogato ilustrovan, prepun čarobnih boja i slika, ove knjige sadrži i rime koje će ih nasmejati.

Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala, knjiga iz jednog od najpopularnijih serijala o najpoznatijem mišu na svetu, Džeronimu Stiltonu, donosi priču u kojoj voljeni miš Džeronimo uskače u najmoderniju vremensku mašinu kako bi svom prijatelju što pre priskočio u pomoć. Na ovom putovanju upoznaje Kleopatru, kraljicu Egipta, velikog osvajača Džingis-kana, pesnika Dantea Aligijerija, kraljicu Elizabetu i od Engleske, Šekspira, pa čak i ljutog gusara Fransisa Drejka. Ova knjiga zapravo predstavlja fascinantno putovanje kroz istoriju i kulturu koje je potpuno prilagođeno najmlađim čitaocima.

Za ljubitelje čarobnih svetova Vulkan je pripremio Jednorograd – novi serijal romana za zaljubljenike u jednoroge. U ovoj knjizi devojčica Klaudija vodi svoje pratioce, to jest čitaoce, na najmagičnije mesto u čitavom univerzumu. Kroz bajkovite ilustracije Dijane Viseldo, deca će saznati da su bezuslovna ljubav i prijateljstvo, ipak, najvažnije u životu svakog od nas.

I na kraju, ako sve ovo nije dovoljno da ovaj raspust učini najboljim dosad, spas donosi Knjiga puna zabave za raspust. Na stranicama ove knjige, koja na najzabavniji način razvija kreativnost, mališane očekuju zadaci sa pronalaženjem razlika, lavirinti, kvizovi i stranice za bojenje.