Danas vam predstavljamo knjigu savršenog naslova za ovaj period godine, a u pitanju je roman „Najgora nedelja – Ponedeljak” Eve Amores i Meta Kozgrouva koju je objavila izdavačka kuća Propolis Books. I već znate kada pričamo o njihovim izdanjima, uvek nekoga od vas obradujemo knjigom, pa će tako biti i ovog puta.

Propolis Books i Superteen vam predstavljaju i poklanjaju knjigu „Najgora nedelja - Ponedeljak”

Najgora nedelja ikada… A tek je… PONEDELJAK!

Znaš ono kad ti nova sedmica počne loše? Pred celim razredom obratiš se nastavnici sa „mama”? Promašiš odlučujući gol u finalu školske utakmice? Pukne ti internet milisekund pre nego što treba da pobediš u maratonskoj video-igrici?

Ništa to nije!

Džastin je u novoj školi, suočen sa školskim siledžijom. Njegova mama se upravo udala za očuha koji možda jeste, a možda i nije vampir. Njegov tata vozi džinovski toalet na točkovima. A njegovu mačku su verovatno oteli vanzemaljci.

Džastin Čejs doživljava NAJGORU NEDELJU otkad je sveta i veka! I to sve pre nego što je uopšte počeo svoj prvi dan u toj potpuno novoj školi.

Utešno je da ima savršenu priliku da pokaže svoje umeće u bazenu. Tako je izgledalo. Ali, evo baš sada, on visi sa ivice deset metara visoke skakaonice ispred čitavog svog razreda i ne nosi ništa osim heklanih gaćica koje se paraju!

Oh, jesmo li već rekli da je kamion Džastinovog oca džinovski toalet na točkovima? Ili, da je Džastin odbačen u svoju novu školu u kamionu, pred očima cele škole? Ili da Džastin, zbog trovanja hranom, ima hitnu situaciju u stomaku, a sprema se da uđe na školski plivački karneval i postoji svaka šansa da bi to moglo da izazove kod braon? Pa, sada jesmo. Dakle, smatraj se upozorenim. Ovo je vrsta grubog, smešnog i potpuno interaktivnog iskustva koje će deca voleti.

Eva Amores je autorka i dizajnerka/fotografkinja koja je radila za Sidnejsku operu i ABC. Rođena je na Filipinima i preselila se u Australiju u srednjoj školi. Voli cipele, putovanja i još cipela.

Met Kozgrouv je autor/illustrator Maka alpake i serije Epic Fail Tales. Rođen je i odrastao u zapadnom Sidneju. Voli čokoladu, izbegava društvene interakcije i voli još čokolade.

Eva i Met su se upoznali kada su nasumično raspoređeni na grupni zadatak na uuniverzitetu pre dvadeset pet godina i od tada sarađuju. Prave večere, kolače, nered, krevet, greške, sećanja, loše modne odluke, a napravili su i dva prava čoveka, ali ovo je njihova prva zajednička knjiga – Najgora nedelja.

Rekli su o knjizi…

„Knjiga mi se dopala jer uključuje mnogo različitih emocija. Bilo je stvarno smešno. Osećao sam se kao da sam ja lik i da mi se to iskustvo dešava. Pun je komedije i sviđa mi se kako su neke scene ‘cenzurisane’.” 

Orchard Academy

„S obzirom na to da je ovo knjiga za decu, oh, smejala sam se naglas tokom celog čitanja. Puna je toaletnog humora koji je uvek smešan za svakoga ko ima unutrašnje dete poput mene. Opis njegovog prvog hitnog slučaja u toaletu je divan. Deca u školi će ovo apsolutno pojesti i sigurna sam da će tražiti da kupe celu seriju kako bude objavljena.”

Margaret Makulo Kibl

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom ProPolis Books poklanjamo sjajan roman „Najgora nedelja – Ponedeljak“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Kako se zove glavni junak knjige?“. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 11. septembra do 21,00, a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.