Srbija se pridružuje odabranoj skupini zemalja u kojima će se najuspešniji film svih vremena studija Warner Bros. ‘Barbie’, u Srbiji moći da se pogleda ekskluzivno u IMAX formatu, uz posebnu poruku rediteljke Grete Gervig, zajedno sa potpuno novim materijalom odabranim posebno za IMAX doživljaj. 

Od danas su u prodaji ulaznice za ekskluzivnu nedelju prikazivanja filma ‘Barbie’ u IMAX® formatu, počevši od četvrtka 21. septembra samo u Cineplexx bioskopu u Beogradu.
 
Kao poseban poklon vernoj publici pre filma će se prikazivati i posebna poruka rediteljke Grete Gervig, a nakon odjavne špice usledće i ekskluzivni materijal, odabran upravo od strane rediteljke. Ovu ekskluzivnu distribuciju samo u IMAX® dvoranama odabranih bioskopa širom sveta je najavio  Džef Goldštajn, predsednik US distribucije, kao i Endru Krips, predsednik međunarodne distribucije, studija Warner Bros. Pictures.

Goldštajn i Krips su tom prilikom izjavili: „Stvarno smo želeli da posebno nagradimo sve fanove koji su učinili sve da ovog leta ‘Barbie’ bude prisutna na svaki mogući način, i nismo mogli smisliti bolji način od prikazivanja najvećeg filma 2023. i najvećeg filma Warner Bros. svih vremena na najvećim i najprestižnijim bioskopskim platnima. Zahvaljujući našim izvrsnim partnerima u IMAX®-u i našoj neverojatnoj rediteljki, Greti Gervig, otišli smo korak dalje i publici nudimo dodatni poticaj s ovim posebnim materijalom koji smo pripremili nakon odjavne špice. Pozivamo gledaoce širom sveta, bez obzira jesu li ‘Barbie’ već videli ili se tek spremaju, da je pogledaju u IMAX®-u za nezaboravan trenutak u istoriji filma.“
 
Na petama najuspešnijeg otvaranja za filmski studio Warner Bros. u Srbiji, kao i najvećeg filma Warner Bros. svih vremena u Sebiji  ‘Barbie’ u distribuciji Blitza je i dalje na samom vrhu bioskopskog boks ofisa sa preko 250.000 gledaoca.
 
Za publiku u Srbiji, kao i širom sveta, ovo je očito Barbie leto. Izvanredna glumačka ekipa koju predvode sjajna Margo Robi Rajan Gosling priredili su spektakl za svačiji ukus.

Rediteljka filma Greta Gervig, scenario je napisala zajedno sa Noahom Baumbahom. Film se temelji na Matelovom liku Barbie. Producenti filma su Dejvid Hejman, Margo Robi, Tom Akerli i Robi Brener. Majkl Šarp, Džosi Mek Namara, Inon Krajc, Kortni Valenti, Tobi Emerih i Kejt Adams su izvršni producenti.

‘Barbie’ u distribuciji Blitza i dalje možete pogledati u bioskopima a sada i u IMAX formatu u Cineplexx bioskopu  u Galerija Šoping Centru, u limitiranom periodu od 21. septembra. Ulaznice možete osigurati putem web stranice ili na blagajnama bioskopa.