Marcela pesmom „Gasoline” krenula na put ka Evroviziji

Evrovizijska euforija zvanično može da počne – hrvatska pop muzičarka MARCELA predstavlja singl „Gasoline“ kojim će se predstaviti na predstojećoj Dori, hrvatskom nacionalnom muzičkom takmičenju na kom će biti izabran evrovizijski predstavnik za 2024. godinu!

Numera donosi spoj energičnog popa i prizvuka muzike osamdesetih godina u kom se muzičarka u potpunosti pronašla, a uz svoj baršunasto hrapavi vokal sjajno prenosi poruku koja spaja snagu i osećajnost. Pesma je prošle nedelje premijerno emitovana na radiju, nakon čega je usledilo mnoštvo pozitivnih reakcija od strane medija, fanova i internacionalnih ljubitelja muzičkog takmičenja, zbog čega je već postala jedan od favorita hrvatskog izbora za Pesmu Evrovizije.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Jako sam srećna što konačno mogu da vam poklonim singl kojim ću se predstaviti na ovogodišnjoj Dori! Svojim prethodnim singlom „Nismo Isti Svijet“ prikazala sam svoju ranjivu stranu, a sada želim da prikažem borbenu stranu. Pesma govori o tome kako se, kad god sam povređena, u meni budi borbeni duh. Ne predajem se, već se tada borim još jače – baš kao ona izreka, što te ne ubije to te ojača“, entuzijastično je poručila Marcela Oroši.

Pesma „Gasoline“ predstavlja još jedan iskorak u muzičarkinom specifičnom zvuku koji je opisala kao „pop u kožnoj jakni“. Na numeri je vredno radio autorski tim iz Holandije, koji uz MARCELU čine producenti i autori Daniel van den Brink, Bjørgen van Essen i Amanda van den Hil, dok mix i mastering potpisuje Nikodem Milewski.

Svoju muzičku karijeru MARCELA započinje u emisiji „Hrvatska traži zvijezdu“, nakon čega se 2011. godine pridružuje bendu Luminize! Sastav se može pohvaliti impresivnim dostignućima, među kojima se posebno ističe hit singl „Zašto Još Volim Te“ koji je po izlasku zauzeo vrhove muzičkih top lista u Hrvatskoj. Bend učestvuje i na holandskoj verziji muzičkog takmičenja The Voice, na kom su devojke osvojile velike simpatije publike i dostigle sjajne uspehe. MARCELA živi za moć muzike koja povezuje i izaziva duboke emocije, cilj joj je da premosti granice i dotakne srca publike stvarajući istinsku sponu koja slušateljima omogućuje da se kroz muziku dublje povežu sami sa sobom i sa svetom oko sebe. Krajem prethodne godine MARCELA je započela novo poglavlje u svojoj karijeri predstavljajući singl „Nismo Isti Svijet“, prvi u nizu iznenađenja koji će mlada muzičarka u narednom periodu otkriti!

Izdanje „Gasoline“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/MarcelaGasoline

Foto: Universal Music Serbia