Nakon pohvala za debitantski album koje pristižu iz svih delova sveta, mladi hrvatski kantautor Filip Rudan predstavlja muzički video za naslovnu numeru albuma pod nazivom „Everyday View“! U prethodnom periodu talentovani muzičar je publici putem singlova redovno otvarao vrata koja vode u njegov svet, a danas predstavlja nostalgičan muzički spot koji je osmislila Tara Turopoljac, dok su režiju zajedno sa njom potpisali Ana Cindrić i Luka Matković.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Vizija za spot je bila jednostavna, htela sam da prikažem mesto na kom možemo da zamislimo Filipa kao izvođača, a to je pozorište koje na poseban način prenosi atmosferu na koncertima. Drugi deo na koji skrećem pažnju je estetika samog videa koju uvek želimo da istaknemo u Filipovim spotovima, a ovog puta smo se odlučili za crno-beli negativ i plesnu estetiku 80-ih. Svakako se ističu maske, za koje smatram da su dovoljno jasan prikaz i govore za sebe. Sve što stoji iza Filipovih pesama gradi njegov identitet. Sve je to njegova vizija u glavi, prikazana kroz nastup. Sa Anom i Lukom radimo već drugi put i jako smo zadovoljni,  budući da sve ispadne baš onako kako smo zamišljali“, ispričala je Tara Turopoljac.

Album „Everyday View“ autor je predstavio krajem prošle godine – prvo putem svih muzičkih platformi, a potom je usledio CD koji je, prema zvaničnim podacima Hrvatske diskografske udruge, u nedelji nakon plasiranja postao šesti najprodavaniji album u Hrvatskoj.

„Vizuelni identitet saradnika pridonosi finalnom izgledu spota, a svojim vrlo kreativnim pristupom ponovno su uspeli da uhvate emocije i prikažu dubinu same pesme“, podelio je Filip Rudan o procesu rada na spotu.

Album koji je umetnik stvarao tokom prethodne dve godine putem singlova otvara vrata koja vode u svet Filipovih sirovih emocija. Ovo izdanje je nešto što mu posebno znači na ličnom nivou, budući da je veoma povezan sa svakom pesmom, a zvuk i energiju koju svaka prenosi pažljivo je kreirao sa svojim saradnicima kako bi se emocija što realnije prenela. Muzički video su prethodno dobili singlovi „He’s Not The One“, Razine, „Girl With The Brown Puppet“ i „The Outside“, a sada je tu i najnoviji, naslovni singl koji je krunisan spotom tajanstvene atmosfere.

Uz upečatljiv vokalni izraz i autentični prikaz osećanja, Filip je autor koji je prepoznatljiv po svojoj slikovitosti pri stvaranju melodija i pisanju tekstova. Početkom prošle godine umetniku je uručena nagrada „Oliver Dragojević“ za najboljeg pevača godine, čime se Rudan već na početku kantautorske karijere upisao uz imena kao što su Gibonni i Massimo.

Izdanje „Everyday View“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/FilipRudanEverydayView

Foto: Ana Cindrić