I ovog aprila, specijalno za Dečje dane kulture, predstavljamo hitove domaće i svetske književnosti za decu.

Za predškolce preporučujemo knjigu „Dunav: Magična reka“.

Zaroni u magičnu reku i pusti da te priča nosi. Zaplivaj s morunom, najvećom rečnom ribom, i otkrij kakve sve tajne krije druga najduža reka u Evropi. Upoznaj i čuvaj Dunav kako ne bi postao samo priča koju pripoveda jedna stara moruna…

Bojiš se mraka? Upoznaj sjajnog prijatelja koji će te OSLOBODITI STRAHA! Priča o „Orionu i Mraku“ raskošna je slikovnica Eme Jarlet, duhovita i topla priča o suočavanju i prijateljstvu, koja je nedavno doživela emitovanje na platformi Netfliks.

Kada se plašljivi dečak Orion susretne s Mrakom, glavom i bradom, u svojoj mračnoj sobi – počinje nezaboravna pustolovina i rađa se veliko prijateljstvo. Zato će ga Mrak povesti u avanturu kroz mračne ulice i pokazati mu da je suočavanje sa strahovima najuzbudljivija avantura.

Larousse izdanja, „Oslušni i pronađi: Muzika“ i „Oslušni i pronađi: Godišnja doba“, donose različite zvukove muzičkih instrumenata i prirode, kao i zabavne i edukativne pričice.

Za male školarce preporučujemo „Društvo ljubitelja jednoroga – ilustrovani priručnik“. Postani član ovog neobičnog društva, položi svečanu zakletvu, saznaj kako da stekneš njihovo poverenje i pripitomiš ih!

Hitovi Dečjih dana kulture!

„Naš svet u 1000 odgovora“ Marije Forero sadrži brojne informacije, a mališani će se zabaviti eksperimentima, rešavaće zagonetke i zapevaće dobro poznate pesmice.

„Zemlje sveta“ Sare Pavić je zabavna knjiga koja će čitaoce povesti na put oko sveta i upoznavanje čuvenih građevina, a saznaće mnogo o tome kako žive narodi od Indije do Amerike, i od Švedske do Brazila. 

U knjizi „Psi – Ilustrovani vodič kroz 100 predivnih rasa“ upoznajemo se sa čak 100 različitih rasa, a usput ćemo odlučiti i koji psić zaslužuje medalju za najdlakavijeg, najbržeg ili najneobičnijeg.

Hitovi Dečjih dana kulture!

Školarcima preporučujemo knjigu Željka Obrenovića „Veštica Saga i vampirski komarci“. Ovo je sjajna fantastična priča o požrtvovanju i prijateljstvu uz mnogo nezaboravnih scena koje govore o važnosti svih bića koja postoje, ma kako ona mala bila.

Dečji dani kulture 2024. održaće se od 5. do 7. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Pored zanimljivih programa koji će se odvijati u knjižari Delfi SKC, očekuju vas i sjajni popusti na knjige za najmlađe.

Popust na jednu Laguninu knjigu za decu i tinejdžere iznosiće 25%, na dve 30%, na tri 35%, a na četiri ili više knjiga 40%. Naslovi odabranih izdavača biće na popustu od 20%, dok će odabrani gift program biti snižen 20%. Navedeni popusti se ne mogu kombinovati sa drugim popustima i akcijama.