Jedan od najvoljenijih i ubedljivo najslušanijih bendova novije generacije, Imagine Dragons predstavlja dramatičan singl „Eyes Closed“ koji govori o unutrašnjoj snazi i neprestanoj borbi! Novom pesmom bend se osvrće na energiju koja ga je tokom karijere najviše proslavila – veru u sebe i hrabrost, a odvažna lirika ispraćena je fuzijom pop, rok i elektronske muzike. Uz singl, objavljen je i uzbudljiv muzički video čiju režiju potpisuje Andrew Donoho.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Nakon dosta vremena provedenog van turneja i kad sam konačno proveo mnogo vremena sa porodicom, napokon sam osetio želju da se muzički vratim na zvuk koji mi je doneo najviše radosti, ali iz drugačijeg ugla i sa novom svešću i zrelošću. Svet izgleda mnogo drugačije kada si u bendu proveo više od deset godina. Doduše, neke stvari uvek ostaju iste. Važno je zadržati dobar balans između nostalgije i novog zvuka. Sjajno smo se zabavili dok smo snimali ovu pesmu i nadamo se da ćete svi uživati“, ispričao je frontmen benda Dan Reynolds o novom singlu.

Kao sastav koji je rešen da reformiše rok muziku i vrati bendove na vrhove top lista, Imagine Dragons ostvario je uspehe kakve nijedan bend njihovog žanra nije postigao do sada, uključujući 160 milijardi slušanja i više od 70 miliona prodatih albuma na globalnom nivou. Grupa je do sada objavila šest studijskih albuma i sa svakog od njih izdvojilo se nekoliko singlova koji su ostvarili status globalnog hita, a uspeh njihove muzike krunisan je i Grammy nagradom za pesmu „Radioactive“ sa njihovog debitantskog izdanja „Night Visions“. Pred bendom je dinamična godina jer je vreme za njihov novi studijski album, tako da je singl „Eyes Closed“ samo početak nove ere ispunjene budućim hitovima koji bude samopouzdanje.

Izdanje „Eyes Closed“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/ImagineDragonsEyesClosed

Foto: Universal Music Serbia