Red Bull Soundclash je svetski spektakl koji je prošle godine stigao i u Srbiju. Okršaj između dve regionalne kraljice svojih žanrova, pratilo je deset hiljada posetilaca na Donjem Kalemegdanu, uz stotine hiljada onih koji su gledali živi prenos putem RTS-a. Ove godine imamo nove zvezde, novu lokaciju, brojna iznenađenja koja ćemo postepeno otkrivati do prvog dana predstojećeg leta.

Za subotu, 22. juna 2024. godine, na velikom otvorenom prostoru Luke Beograd, sagradićemo dve bine sa kojih će se svojim hitovima, novim aranžmanima, duetom i drugim aktivnostima predstaviti Relja Popović i Marija Šerifović.

Relja Popović, umetnik iz Beograda, figura je koja godinama diktira trendove u domaćoj muzici. Njegova melodičnost i liricizam, uz talentovanu ekipu producenta kojom se okružuje, postavila ga je na vrh scene, a brzo i izdigla iznad žanrova kao što je rep. Inače diplomirani glumac, Relja je bio u brojnim hit filmovima, a televizijskoj publici je poznat i kao sudija u potrazi za novim talentima po imenu “IDJ Show”. Neizmeran je uticaj koji je ostavio kroz rad u grupi Elitni Odredi, a njegovi hitovi kao što su “Tuga iz Porshchea”, “Made In Balkan”, “Takvi kao ja”, “Omađijala”, “Sve si znala”… nezvanične su himne urbane omladine.

Marija Šerifović je autoritet kada je reč o vokalnoj interpretaciji. Uspeh koji je postigla na Evroviziji bio je samo početak zavidne karijere. Rasprodaje arene po region zbog neprikosnovenog vokala, dok brojna publika gravitira ka njoj i zbog ogromnog šarma. Jedna je od najpopularnijih domaćih ličnosti na društvenim mrežama, gde samo na Instagramu ima preko million pratilaca. Svoje ogromno iskustvo prenosila na mlađe pevače kroz šou “Zvezde Granda”, gde i kao mentor ima plodonosne pobede. Najprepoznatljivija je, osim po rekordnom hitu “Molitva”,  pesmama “U nedelju”, “11”, “Drugačija”…

Iako je kapacitet Luke Beograd veliki, interesovanje za prošlogodišnji Red Bull Soundclash i popularnost ovogodišnjih učesnika garantuje da će događaj biti unapred rasprodat. Savetujemo što raniju kupovinu ulaznica preko servisa Tickets i Cooltix, po ceni od 1500 dinara, odnosno 1800 za fan pitove. Informacije o akreditacijama i VIP ulaznicama za događaj možete pronaći na redbull.rs.