Anitta albumom „Funk Generation“ donosi vatrenu energiju brazilske muzike

Globalna latino senzacija Anitta predstavlja svoj šesti studijski album „Funk Generation“ koji glorifikuje zvuk brazilske fank muzike na kojoj je umetnica odrasla! Izdanje donosi 14 novih numera, kao i već uspešan singl „Double Team“ na kom su se pevačici pridružili Brray i Bad Gyal, a na projektu se posebno ističe i duet „Ahi“ na kom gostuje Sam Smith. Uz album, objavljen je i crno-beli muzički video sa izazovnom koreografijom za singl „Grip“.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Ovo je album koji u potpunosti oslikava brazilske žanrove koji su oblikovali moj umetnički, ali i životni pravac. Fank se u Brazilu često povezuje sa organizovanim kriminalom i uglavnom se ne smatra žanrom koji ima umetničku vrednost. Ja sam deo generacije koji je prigrlio ovaj ritam. Uvek sam sanjala da napravim internacionalno popularan fank album. Fank je danas žanr koji je nagrađivan, cenjen i voljen. Moj projekat takođe sadrži uticaje elektronske i pop muzike i nadam se da ćete uz ovaj album plesati, pevati i da ćete u njemu maksimalno uživati“, ispričala je Anitta o velikom projektu svoje karijere.

Umetnica je novo izdanje objavila u trenutku posebne pažnje javnosti zahvaljujući velikim nastupima koje je imala u proteklom periodu, uključujući gostovanje na festivalu Coachella, kao i izvođenje numera „Double Team“ i „Sabana“ na bini dodele nagrada Latin American Music Awards. Od Meksika u maju do Ibice u julu, Anitta planira fank zvuk da donese na bine širom Amerike i Evrope u okviru svoje turneje pod nazivom „Baile Funk Experience“. Uvod u album pevačica je predstavila prošle godine kroz tri numere objedinjene projektom „Funk Generation: A Favela Love Story“, a protekla godina donela je umetnici i jedan od njenih najvećih hitova do sada, duet „BELLAKEO“ koji sa njom izvodi Peso Pluma. Jedinstvenost zvuka iz muzičarkine kulture, kao i Anittina smela i autentična pojava, bez sumnje će učiniti da ovo studijsko izdanje sakupi milione slušalaca širom sveta.

Izdanje „Funk Generation“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/AnittaFunkGeneration

Foto: Universal Music Serbia