Na kraju ovog vremenski neobičnog aprila predstavljamo vam roman koja nam dolazi iz pera Eve Amores i Meta Kozgrouv „Najgora nedelja – Utorak” koji je objavila izdavačka kuća Propolis Books. I već znate kada pričamo o njihovim izdanjima, uvek nekoga od vas obradujemo knjigom, pa će tako biti i ovog puta.

Propolis Books i Superteen vam predstavljaju i poklanjaju knjigu „Najgora nedelja – Utorak”

Šta je zajedničko za kod-smeđe i pogrešnu depil-kremu? Jedan isti dečak.

ponedeljak su se desile neke prilično loše stvari: jedne prave kupaće gaće završile su na tropskom ostrvu, a jedne heklane kupaće gaće završile su rasparane. Desila se zamena identiteta i frka s toalet-papirom.

A jedan običan Džastin Čejs završio je poznat širom interneta, zbog koda smeđe. Zbog krajnje neprijatnog razloga, dakle.

Sedamnaest miliona pregleda kasnije, njegov život postao je nesnosan. Njegov otac zabavlja se s direktorkom škole, čiji sin – ajtijevac u najavi – pretvara njegov život u noćnu moru. Majka je na pustom ostrvu s novim mužem. Mačka se smatra nestalom i zapravo otetom od strane vanzemaljaca.

Čini se da ništa ne može biti gore. O, čekaj, može? Treba da se desi slikanje za razredni almanah.

Jer, kad ti je kosa neposlušna i ti umesto za gela za kosu u želji da je ukrotiš uzmeš tatinu kremu za depilaciju leđa, dobiješ…

Pa, najgori utorak na svetu!

… A šta ako nakon viralnosti nastupa gostovanje u poznatoj emisiji, let avionom i život u luksuzu? Ma, nema šanse.

Rekli su o knjizi:

„Ovo je omiljeni serijal mog desetogodišnjaka. Smešne priče i karakteri teraju ga na čitanje svaki dan.” S. Krigije

„Dopada mi se knjiga jer su stranice vesele i mnogo se smeješ.” M. J.

O autorima: 

O autorima: Eva Amores je autorka i dizajnerka/fotografkinja koja je radila za Sidnejsku operu i ABC. Rođena je na Filipinima i preselila se u Australiju u srednjoj školi. Voli cipele, putovanja i još cipela.

Mat Kosgrouv je najprodavaniji autor/ilustrator Maka alpake i serije Epic Fail Tales. Rođen je i odrastao u zapadnom Sidneju. Voli čokoladu, izbegava društvene interakcije i voli još čokolade.

Eva i Met su se upoznali kada su nasumično raspoređeni na grupni zadatak na univerzitetu pre dvadeset pet godina i od tada sarađuju. Prave večere, kolače, nered, krevet, greške, sećanja, loše modne odluke, a napravili su i dva prava čoveka, ali ovo je njihova prva zajednička knjiga – Najgora nedelja.

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom ProPolis Books poklanjamo sjajan roman „Najgora nedelja – Utorak“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Koliko pregleda ima video čiji je akter Džastin Čejs?“. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 5. maja do 21,00, a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.