Film „Mulan“ je konačno započeo svoj život u bioskopma, a sudeći po reakcijama svi koji su ga pogledali su oduševljeni, a ono što je svima privuklo pažnu su neverovatne boje i dizajn kostima.

Kakve poruke nose boje kostima u filmu “Mulan”?

Rediteljka Niki Karo donela nam je na veliko platno dugoiščekivani igrani film “Mulan”, snimljen od strane Dizni studija po osnovu drevne kineske priče Balada o Mulan nastale pre više vekova. Ono što je u kineskoj epskoj priči najviše privuklo rediteljku Karo je sama junakinja, njen put od obične devojke do vojnika, do ozbiljnog ratnika i heroja.

Kakve poruke nose boje kostima u filmu “Mulan”?

The Emperor (Jet Li)

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.

“U Kini je crvena boja uzvišena, boja vatre, ali takođe predstavlja i radost. Iz tih razloga carska vojska nosi crvenu uniformu. I naravno, Mulan se ne razlikuje kao vojnik u armiji ona se stapa sa njima. Kada donese odluku da bude verna sebi i onome šta predstavlja, kada baci svoj oklop i razveže svoj konjski rep, tada njena crvena tunika dolazi do izražaja, kao i njeno vrlo snažno žensko telo. Ova lepa i prikladna boja za Mulan čini je blistavom i podseća nas koliko je moćna,“ rekla je rediteljka Niki Karo opisujući glavnu junakinju filma.

Ksijan Lang, protivnica Mulan nosi beli kostim. „U Kini bela boja je boja smrti, ali i čistoće. Želeli smo da svetla boja odeće Ksijan Lang prizove ova značenja, ali i moć sokola. Njene oči i šminka su u kombinaciji sa njenim plaštom na glavi koji takođe upućuje na sokola i taj kostim pokazuje kako je ona moćno ljudsko oružje.”

U Kini žuta boja ima najviši status, rezervisana za kraljevstvo. Svi kostimi su pravljeni od čiste svile. Šivene su ručno od zlatnih niti kao da su stvorene za samog cara.

A za sve vas koji još nisu gledali ovaj film trk na naš IG profil jer vas zahavljujući sjajnim ljudima iz MegaComFilma vodimo u bioskop.

 

View this post on Instagram

 

? VODIMO VAS U BIOSKOP ? Film „Mulan“ je konačno započeo svoj život u bioskopma, a sudeći po reakcijama svi koji su ga pogledali su oduševljeni, a ono što je svima privuklo pažnu su neverovatne boje i dizajn kostima. Na linku u opisu profila vas čeka sjajan tekst – Kakve poruke nose boje kostima u filmu “Mulan”? ? A još jedna sjajna vest je da vas vodimo u bioskop. Da, da delimo karte za film “Mulan”. Sve što je potrebno je da pratite nas, zapratite @megacomfilm , pažljivo pročitate tekst na www.superteen.rs kako biste odgovorili na pitanje – koje boje je uniforma carske vojske – i da tagujete jednu osobu u kometaru. ?️ Budite brzi, jer delimo 2×2 karte za sutra, 17. septembar, u 19.40, bioskop Kombank dvorana. Dobitnicima se javljamo u DM sutra do 12h, zato proveravajte svoje poruke. ? #superteenrs #mulan #giveawaysrbija #vodimovasubioskop

A post shared by ?| Super Teen (@superteen.rs) on

Foto: Film Frame © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.