Luke Perry preminuo je danas u 52. godini nakon što je doživeo moždani udar. Kako javlja Mirror, Luke je umro jutros u bolnici St. Joseph u Burbanku.  Prošle nedelje glumca su prebacili u bolnicu nakon što je pretrpeo težak moždani udar u svom domu u Los Anđelesu.

Luke je proveo pet dana u bolnici nakon što hospitalizovan zbog posledica moždanog udara. Iz njega je ostalo dvoje dece, 21- godišnji sin Jack i 18- godišnja ćerka Sophie.

„Bio je okružen svojom decom Jackom i Sophie, verenicom Wendy Madison Bauer, bivšom suprugom Minnie Sharp, majkom Ann Bennett, očuhom Steveom Bennettom, bratom Tomom Perryjem i sestrom Amy Coder. Porodica ceni podršku koju ste im pružali sve ovo vreme i mole za privatnost u vreme njihove velike žalosti. U ovom trenutku neće biti više infomacija“, rekao je glumčev PR.

Luke Perry svoju bogatu karijeru je počeo u popularnoj seriji „Another World”, a svetsku slavu je stekao devedesetih godina ulogom zgodnog, usamljenog čoveka Dylana McKaya u televizijskoj seriji „Beverly Hills 90210”. U isto vreme pojavio se u filmovima „Buffy the Vampire Slayer”, „The Fifth Element” i „Scorchers”. Također je pozajmljivao glasove u animiranim serijama poput „Mortal Kombat”, „The Simpsons”, „Johnny Bravo“, „The Incredible Hulk“ i mnogim drugim.

Poslednja uloga po kojoj ga znate i vi je lik Archiejevog oca u seriji „Riverdale”, a nedavno je snimio i ulogu u najnovijem filmu Quentina Tarantina „Once Upon A Time In Hollywood” u kojem glume još Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie.

Podsećamo, Perry je moždani udar pretrpio ubrzo nakon što je televizijska mreža Fox službeno potvrdila da će snimati nove epizode Beverly Hillsa.

Foto: © 2017 The CW Network, LLC. All Rights Reserved