Jesper Jenset je možda tek napunio 21 godinu, ali je već stekao preko 70 miliona obožavalaca na muzičkoj mreži Spotify, većinom iz rodne Norveške. Njegove saradnje sa drugim muzičarima su svakako privukle pažnju unutar muzičke industrije, te su tokom 2017. godine njegove pesme poput „Lies” i „Painkiller‚ imale preko 10 miliona slušanja. Tokom leta 2018. godine, numera „One Last Time”, na kojoj je sarađivao sa poljskim DJ Gromeeom, je dospela u top 5 pesama na svetu i ima preko 30 miliona pregleda na YouTubeu i Vevou.

Takođe je sarađivao sa američkim DJ-jevima Lost Kings na „Drunk As Hell” i nastupao je širom Evrope. Istovremeno, Jesperova pesma „Bad Vibrations” je postala ogroman hit u Švedskoj i Norveškoj, što je dovelo do toga da mladi Jenset komponuje album za urbani fenomen zvan Unge Ferrari.

Početkom 2019. godine, Jesper Jenset je objavio „Red Eyes”, seksi i veoma zaraznu numeru sa svog predstojećeg albuma „Waves Vol. 2“. Ova godina će definitivno biti godina mladog Jenseta i možda bi trebalo obratiti pažnju na ovog sve popularnijeg pop R&B izvođača.

 

View this post on Instagram

 

@backofenphoto

A post shared by Jesper Jenset (@jesperjenset) on

Foto: Sony Music Norway