Kako iskoristi vikend? Milion je ideja – učiti, čitati, ići u bioskop ili pozorište, možda na neki koncert ili svirku, posetiti baku i deku, napraviti pidžama party…Ideja je na pretek, a mi vam predlažemo da se okušate u kuhinji. Iako ste početnik, recept koji vam predstavljamo neće biti preteški izazov, a dobićete sočan desert kojim će biti oduševljeni svi u tvom domu.

Muffini sa borovnicama su savršeni i sočni, ali za razliku od mnogih recepata za kolače u ovom receptu nema ulja, te ćete povesti računa i o zdravlju.

Iako je kolač prilično lako napraviti, tu je nekoliko trikova kako bi kolač uvek ispao uspešno. Puter mora da se otopi na sobnoj temperature,a i jaja također treba izvaditi iz frižidera kako bi stajala na sobnoj temperaturi. Tako se izbegava stvaranje grudvica u testu.

Ono što je također super je činjenca da vam za pripremu nije potreban mikser, testo možete mešati i ručno. I potrebna je samo jedna činija. Pošto je testo gušće, borovnice neće potonuti na dno, a što je testo gušće to je bolje.

Također vam neće biti potrebne korpice za muffine, već samo kalup koje trebate podmazati puterom pre nego što ubacite smesu za muffine.

Evo šta je potrebno za izradu ovih slatkih kolačića:
250 grama svežih borovnica (kupite najveće bobice koje možete pronaći)
2 šoljice višenamenskog brašna
2 šoljice šećera
prašak za pecivo
2 jaja
8 kašika rastopljenog putera
šoljica i po mleka
malo soli

Način pripreme:
Rernu zagrejati na 250 stepeni. Pripremiti kalup i podmazati ih puterom.
U veliku činiju umutite zajedno otopljeni puter, jaja i mleko. Zatim dodati brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promešati sve i na kraju dodati 250 grama svežih borovnica.
Testo ravnomerno raspodelite u kalup za kolače. Pecite 25-30 minuta. Poslužite ih tople i s malo putera na vrhu.

Ukoliko se okušate u kuhinji, fotkajte muffine i pošaljite nam. A ako imate vi neki recept koji biste voleli da podelite da nama, slobodno nam pišite na mail redakcija@superteen.rs