Muffini spadaju u najjednostavnije kolače koje možete da zamislite i napravite, a idealni su za sve prilike  -za slavlja poput rođendane ili slave, a a možete ih jesti i za doručak ili užinu. Muffine možete da spremate sa čokoladom, voćem, orašastim plodovima, žele bombonama….

Za pripremu ukusnih čokoladnih muffina biće ti potrebno nekih pola sata, a ono štp znamo je da ćeš svoje ukućane ili prijatelje koji dolaze kod tebe u posetu prijatno iznenaditi svojim umećem u kuhinji.

Postupak pripreme čokoladnih muffina je veoma jednostavan. Umuti jedno jaje i dodaj 175 gr šećera i jedan vanilin šećer. Umućenoj smesi od jaja i šećera dodaj 90 ml ulja i 250 ml mleka. Kada to pomešaš zajedno dodaj 250 gr brašna, 3 kašike kakaa i prašak za pecivo. Smesi dodaj prethodnu iseckanu čokoladu ili voće po želji, sipaj u kalupe i peci 20 minuta u rerni koju si prethodno zagrejala na 200 stepeni.

Čokoladni muffini te sigurno neće razočarati, a mislimo da će i mama biti prezadovoljna.

Možeš da ih dekorišeš čokoladnom glazurom, dodacima za ukrašavanje (Dr. Oetker ima savršen asortiman), šlagom… A super ideja za serviranje toplih čokoladnih muffina je uz sladoled od vanile.  I veruj nam na reč, probali smo ih i kad se ohlade, preukusni su.

A tebe pozivamo ukoliko spremaš muffine da if fotografišeš i da nam pošalješ svoje slike, rado ćemo ih podeliti sa našim čitaocima.

Image by congerdesign from Pixabay