Teško je oceniti da li je ovaj pevač italijansko-egipatskog porekla svetsku javnost prventstveno privukao svojim glasom, muzičkim stilom ili samom pojavom. Nesumnjivo je, ipak, da Mahmood predstavlja izvesnu atrakciju u muzičkom svetu.

Pobedom na ovogodišnjem Sanremo festivalu sa pesmom „Soldi“, Mahmood je postao italijanski predstavnik na Eurovision Song Contestu 2019. godine u Tel Avivu. Nedugo zatim, pesma i njen izvođač ocenjeni su kao jedni od favorita za pobedu na predstojećem takmičenju.

Alessandro Mahmoud, 26-godišnji pevač italijansko-egipatskog porekla, koji stoji iza umetničkog imena Mahmood, sa pesmom „Soldi“ predstavio je i svoj debitantski album „Gioventù bruciata“ krajem februara ove godine. Nedugo zatim, na remiksima pesme, koja je nastala u saradnji sa producentskim duom Dardust & Charlie Charles, radila su imena kao što su Benny Benassi, Denis First i Vigiland, a brojke su pokazale da je ova numera, kao i sam album, u potpunosti osvojila srca, kako italijanske, tako i publike širom sveta. Spot za „Soldi“ sada broji blizu 60 miliona Youtube pregleda.

Svoju muzičku priču Mahmood počinje 2012. godine, a pažnju šire javnosti dobija učešćem u italijanskom šou The X Factor, kao jedan od favorita. Nakon toga dolazi do objave nekoliko interesantnih singlova i ostvarenih saradnji – 2016. s pesmom „Dimentica“ učestvovao je na Sanremo Festivalu, godinu dana kasnije reper Fabri Fibra ugostio ga je na singlu „Luna“, a zatim 2018. ostvaruje saradnju sa producentskim duom Dardust & Charlie Charles u pesmi „Nero Bali“, koju autorski potpisuje.

Izdanje „Soldi“ je u Srbiji dostupno preko servisa Deezer i Google Play – https://umrs.lnk.to/MahmoodSoldi

Foto: www.universalmusic.rs