Disney+ je nova streaming platforma poput NetFlixa i Amazon Primea. Zvanično bi trebala da počne sa emitovanjem 12. novembra ove godine i koštaće oko $7 u Americi. Trebala bi da bude dostupna na TV-u, mobilnom, tabletu, konzolama… ukratko svemu što ima ekran i pristup internetu. Međutim, da li će biti dostupna i domaćim operaterima ostaje da se vidi.

 

View this post on Instagram

 

It all starts on November 12. For more info, see link in bio. #DisneyPlus

A post shared by Disney (@disney) on

Zašto je Disne+ velika vest? Za početak, na pay-per-view platformama (gore 0pomenuti NetFlix, Amazon ali i HBO) u poslednje vreme se mogla osetiti nestašica Disney naslova. Razlog ovome je to što studio polako povlači svoje naslove iz tuđih kataloga i gomila ih na sopstvenoj platformi.

Šta to znači? Pa, kompanija Disney kaže da će u prvom talasu publici biti dostupni: kompletna Star Wars saga, prva igrana Star Wars serija „The Mandalorian“, svi Pixarovi naslovi (čitaj Toy Story, Cars, Monsters Inc. itd), svih 13 dugometražnih Disney klasik crtaća (The Little Mermaid, Aladdin, Snow White and the Seven Dwarfs, Beauty and the Beast), kompletan Marvelov filmski univerzum uz dodatak dve serije: „The Falcon and The Winter Soldier“ (sa Anthonyjem Mackiem i Sebastianom Stanom u glavnim ulogama) i „WandaVision“ (sa Elizabeth Olsen i Paulom Bettanyjem)! I na sve to još preko 100 drugih Disney filmova za klince!

Biće tu, naravno i kultnih Disney serija za mlade kao i igrana verzija „Lady and the Tramp“ u kojoj su glasove glavnim junacima pozajmili Tessa Thompson i Justin Theroux.

Tu je svakako i kompletan 20th Century Fox katalog, što znači ne samo „The Princess Bride“ i „Malcolm in the Middle“ već i kompletni „The Simpsons“, „Futurama“ i još koješta.

Sve u svemu, tokom prve godine, korisnici će imati na raspolaganju preko 500 filmskih naslova i oko 7500 epizoda raznih serija!

Foto: Instagram i promo