Studio Disney je po svemu sudeći rešio da snimi rimejkove većine svojih hitova iz prošlih dana. Posle filmova Lion King, Mulana i Aladina, na red je došao i animirani film Robin Hud, iz 1973. godine. Ovaj animirani film ići će kao ekskluziva na njihovoj platformi Disney+.

Kao i kod filma Lion King, u novoj verziji Robina Huda, Disney će likove predstavljati kao antropomorfne, i to kroz formu mjuzikla. U originalnoj verziji filma, poznati lopov Šervuda je lisica, dok je njegova banda sačinjena od drugih životinja. Mali Džon će biti crni medved, šerif iz Notingema vuk, Tuck će biti predstavljan kao jazavac, a princ Džon će biti lav.

U ovoj produkcijskoj kući već razmatraju različite strategije kako da objavljuju filmove na striming platformi Disney+. koja je lansirana u novembru 2019,  a do sada je prešla brojku od 50 miliona plaćenih pretplata. Težiće se da platforma bude sačinjena od ekskluzivnog materijala koje će korisnici moći da gledaju samo na njoj i nigdje drugde. Za sada im u ovome ide dobro, s obzirom na to da su skoro premašili 50 miliona pretplatnika, zahvaljujući lansiranju u Velikoj Britaniji, Indiji, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Austriji, Švajcarskoj i Francuskoj.

Sve ovo se poklapa i sa epidemijom korona virusa koja je primorala veći deo svetske populacije da ostane u svojim domovima u poslednjih mesec i po dana. To je drastično uticalo na povećanje broja korisnika različitih vrsta striming platformi za zabavne sadržaje, između ostalog i kod Disney+.

A mi imamo pitanje za vas – da li ste imali prilke da gledate film Robin Hud koji je snimljen davne 1973. godine.