Adam Lambert je bio vredan tokom zime te će posle posle numere „Feel Something”, tačnije 15. maja, svetlost dana ugledati prvi zvaničan singl naslovljen „New Eyes”.

„New Eyes” će biti prva zvanična numera sa predstojećeg Lambertovog albuma. Iako je pesma „Feel Something” izašla u februaru, Adam Lambert je rekao da je to numera za sebe i da je to njegov poklon fanovima. Takođe se zahvalio svima na strpljenju i objasnio zašto ga nije bilo toliko dugo. Naime, izgleda da se kao i većina njegovih kolega i Lambert borio sa mentalnim problemima.

Adam Lambert najavio singl „New Eyes”

Adam Lambert najavio singl „New Eyes”

„Iskreno hvala svima na strpljenju i poverenju. Bez vas ne bih bio tu gde sam. Obožavam da stvaram i izvodim muziku ali bio sam u previše situacija gde sam morao da pravim kompromise između moje umetničke vizije i slobode i producenata izdavačkih kuća koji se rukovode zaradom, kalkulacijama i novcem a ne umetnošću. Veoma sam popnosan na ono što sam stvorio do sada, ali bio je jedan dug i mračan period, u kome sam se stalno preispitivao i u kome sam zanemario moj život i u potpunosti se posvetio poslu. I onda sam postao depresivan i usamljen. Ali to je sada sve iza mene.”rekao je Lambert.