Skoro smo dobili jednu poruku u inboks: ’’Nisam uradila ništa pogrešno, ali mama moje BFF misli da sam loša za njenu ćerku. Već dugo smo najbolje drugarice i nemam ideju zašto bi mogla da me mrzi. Pokušala sam o tome da pričam sa drugaricom, ali ona uvek promeni temu. Ovo ometa naše prijateljstvo, jer kada god hoćemo da se družimo, njena majka joj to zabrani. Pored toga, besna sam što njena majka ima pogrešnu predstavu o meni. Kako mogu ovo da popravim?’’

Žao nam je da čujemo da si u ovakvoj situaciji. Ovo mome da bude stvarno uznemirujuće i znamo koliko loše možeš da se osećaš povodom ovoga. Ali, ima rešenja i za to. Evo nekoliko koraka koji će ti pomoći da rešiš ovu zavrzlamu:

Korak broj jedan: Pokaži joj da je njeno mišljenje pogrešno

Ako majka tvoje drugarice misli da daješ loš uzor njenoj ćerki, dokaži joj suprotno. Uvek kada je vidiš, budi nasmejana i fina. Uvek popričaj s njom, pitaj je kako je, kako joj je na poslu i raspituj se o njenim interesovanjima. Ako vam sprema večeru ili radi nešto slično, ponudi se da joj pomogneš, da postaviš sto ili nešto slično. Definitivno će primetiti te male znake pažnje. Takođe, potrudi se da pokažeš najbolju verziju sebe kada je majka tvoje BFF u blizini. Verujemo da će vrlo b rzo promeniti mišljenje.

Korak broj dva: Pričaj s drugaricom

Iako ona pokušava to da izbegne i najradije ne bi pričala o tome, najvažniji korak je da vas dve utvrdite o čemu se tu zapravo radi. Reci joj da ti je ova stvar vrlo važna i da o tome morate da popričate. Pitaj je zašto se ne dopadaš njenoj majci i kako bi ona mogla da promeni mišljenje o tebi. Nakon toga pokušaj da promeniš svoje ponašanje tako da njoj bude prihvatljivo.

Korak broj tri: Porazgovaraj s njom direktno

Ako ništa od ovoga ne upali, jedina stvar koju možeš da uradiš je da lično porazgovaraš s njenom majkom. Kada sledeći put odeš kod drugarice, probaj da pokreneš temu o tome i da joj postaviš direktno pitanje. (Naravno, uvek budi kulturna i puna poštovanja) Reci joj da ti je žao ako si uradila bilo šta što je nju uvredilo i na taj način joj pokaži da si dovoljno zrela da prolaziš kroz ovako teške situacije.

Priredila: Nikoleta Jovičić

School photo created by yanalya – www.freepik.com