Nova dokumentarna serija o životu čuvenog pokojnog repera Tupaca Shakura je u izradi, a reditelj je Allen Hughes, poznat po HBO seriji „The Defiant Ones”. Ovaj dokumentarca koji je emitovan u julu 2017. fokusirao se na kreativno i poslovno partnerstvo dr. Drea i Jimmyja Iovinea i dobro je prošao kod publike i kritičara.

Serija će se baviti životom i karijerom Tupaca Shakura, od rođenja 1971. godine pa sve do ubistva u septembru 1996. godine, kada je imao samo 25 godina. Reditelj je sklopio dogovor sa porodicom i zaostavštinom pokojnog repera kako bi obezbedio ultimativni i definitivni prikaz života ovog muzičara.

Embed from Getty Images

Prema portalu Deadline dogovor između stranaka omogućiće Allenu Hughesu pristup svim Tupacovim objavljenim i neobjavljenim snimcima, kao i njegovim spisima i poeziji, a sve to kako bi što verodostojnije u pet epizoda, koliko je planirano, prikazao njegov buran život.

Producenti serije o Tupacu Shakuru su Lasse Järvi i Charles D. King. Svi pretpostavljaju da će HBO stati iza ovog projekta, ali dok ne potvrde sve je stvar nagađanja, baš kao i premijera istog.

Kako god bilo sigurni smo da poštovaoci 2Paca i njegove muzike jedva čekaju da vide novo ostvarenje o talentovanom muzičaru.

Foto: promo