Jedna od najpopularnijih teorija u svetu muzike jeste ona koja govori o reperu Tupacu Shakuru i njegovom lažiranju vlastite smrti. Rick Boss, režiser iz Los Angelesa, je ubeđen da je reper još živ i celu priču o ovoj misteriji planira da pretoči u film, prenosi Rolling Stone.

Tupac je preminuo 7. septembra 1996. godine u Las Vegasu, nakon što je u njega četiri puta pucano. Od tada u svetu ne prestaju da nastaju i da se šire razne teorije o tome da li je on zaista mrtav. Možda jedna od najšokantnijih informacija koja je objavljena jeste tvrdnja Tupacovog bivšeg telohranitelja koji je medijima rekao kako je reperu pomogao da lažira svoju smrt i ode na Kubu.

Ljudi iz svih delova sveta su se u poslednje 23 godine nekoliko puta javljali medijima govoreći da su videli repera ili da imaju detalje koji su vezani za njegovu smrt.

Sve je ovo podstaklo Bossa da snimi film o ovoj temi. Najavio je da će se zvati „2Pac: The Great Escape From UMC“: „U filmu ćemo pratiti Tupaca kako odlazi iz LasVegasa i nastavlja da živi u Novom Meksiku. Naravno da je moguće napisati fikciju, ali ovo nije fikcija. Ovo su činjenice koje dolaze od proverenih izvora“.

Ali zanimljivo je istači da glumac koji će tumačiti ulogu slavnog repera Richard Garcia ne deli režiserovo mišljenje, već ističe da veruje da je reper preminuo u septembru 1996. godine.

Foto: June Lead