Kokosovo ulje može ti pomoći u brojnim situacijama, u kombinaciji sa šećerom postaje superpiling za telo, a sjajno je i kao hrana za kožu lica i tela. Ovo ulje je zamena za brojne preparate za negu kože i kose, a ako pitate kozmetičarke mnoge će vam sigurno preporučiti da ga uvrstite u svoju beauty rutinu.

Ako nisi znala kokosovo ulje može da zameni običnu kremu ili losion za telo tako što se nanese na suvu ili vlažnu kožu, razmaže i pusti da ga koža upije. Najbolje ga je koristiti čistog, jer u kupovnim losionima ima dosta sastojaka koji štete koži.

Ako želiš da skineš šminku, učini to tako što ćeš na lice naneti ulje i odmah ga isprati kako ne bi začepilo pore. Ukoliko ga kombinuješ sa sodom bikarbonom, dobićeš piling za čišćenje kože. S druge strane, piling za telo možeš napraviti od šećera i soli, dokle god u miks dodaješ pet puta više ulja od količine soli.

Čisto ulje koristi kao masku za kosu tako što ćeš na kosu pre pranja naneti kašičicu ulja, ostaviti da deluje pola sata i zatim oprati kosu. Ono pomaže i kod ispucalih krajeva kose.

Ukoliko želiš mirišljavu kupku, ubaci deset kapi eteričnog ulja narandže sa dve kašike kokosovog ulja. Ova kupka može pomoći suvoj i dehidriranoj koži.

Možeš ga nanositi na suve pete ili stopala pre spavanja, utrljati na nokte kako bi nahranilo nokte i uklonilo zanoktice te koristiti za prevenciju strija.