Kylie Jenner trpi kritike zbog nove kolekcije za negu kože

Kylie Jenner trpi kritike zbog nove kolekcije za negu kože

Kylie Jenner predstavila je nedavno nove proizvode za negu kože koji su se kao što smo i očekivali rasprodali u rekordnom roku. Ali iskreno nismo baš bili spremni da će kolekcija Kylie Skin izazvati burne reakcije dermatologa na društvenim mrežama koji naročito osuđuju njen piling od oraha.

Naime, pometuna kolekcija uključuje nekoliko proizvoda koje i sama Kylie koristi za negu svoju kožu. Ona se na društvenim mrežama pohvalila pilingom od oraha na šta struka nije mogla da ćuti.

 

View this post on Instagram

 

my secret to a fresh face… #kylieskin walnut face scrub. may 22

A post shared by @ kylieskin on

„Zar nisu ovi pilinzi previše agresivni za kožu?”, počela je rasprava na internetu.

Kako kažu dermarolozi, fizička eksfolijacija pilinzima poput Kylie Skin pilinga od oraha nije zdrava jer skida površinski sloj kože te stvara mikro ogrebotine koje dovode do brojnih iritacija. Pored toga, ovakvi pilinzi, pojašnjavaju stručnjaci, povećavaju mogućnost pojave akni i pigmentacijslih mrlja.

„Pilinzi od oraha oduvek se smatraju grubim za kožu jer kada korisitite proizvod sa velikim i grubim česticama poput oraha, na koži se stvaraju mikro suze koje dovode do iritacije, upale, pa čak i infekcije”, kaže njujorški dermatolog Joshua Zeichner.

 

View this post on Instagram

 

Raise your hand if you’re ready for June 5th! ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️? #Restock

A post shared by @ kylieskin on

Kylie Jenner tvrdi kako je njen piling dovoljno nežan za svakodnevnu upotrebu, dok stručnjaci ističu kako se korištenje pilinga jednom do dva puta nedeljno smatra rigoroznom rutinom za negu kože.

Kako god bilo, kolekcija se raspodala i sada će svi verovatno pratiti postovena društvenim mrežama da vide kakva će biti rekacije korisnika.

Foto: Kylie Skin