Primetila si da ti kosa pojačano opada ili se pak gledaš danima u ogledalo i patiš jer ti je kosa potpuno beživotna. Moramo da ti kažemo da je velika verovatnoća da je problem u tvom temenu (vlasištu). Dakle ako želiš lepu kosu, moraš da se pobrineš da tvoje teme bude zdravo, a mi ti donosimo recept za losion od kokosovog ulja protiv opadanja kose koji ćeš vrlo lako sama napraviti.

Možda je do slabe cirkulacije, a možda je jednostavno začepljeno proizvodima koje stalno nanosiš na kosu ili šamponom i balzamom koje ne ispreš dovoljno dobro. Kako god bilo, održavanje zdravog temena izuzetno je važno, a ovaj losion koji lako možeš sama da napraviš kod kuće itekako će ti pomoći u tome!

Za homemade losion ti je potrebno:

4 kašike kokosovog ulja

2 kašike isceđenog soka od limuna

1 kašika soka od grejpfruta

Postupak:

U posudici sve dobro izmešaj dok ne dobiješ ravnomernu smesu.

Nanošenje:

Ovaj losion nanosi se na suvu kosu, ali pobrini se da na kosi nema ostataka laka, pene ili suvog šampona.

Losion nanesi na teme prstima ili štapićem za uši – biće ti lakše ako češljem razdvajaš pramen po pramen ako imaš dugu kosu, a možeš da zamoliš mamu ili sestru da ti pomognu.

Kad teme prekriješ losionom, dobro ga utrljaj i izmasiraj teme kako bi podstaknula cirkulaciju, a zatim pusti da deluje 20 minuta. Isperi i operi kosu kao i inače.

Ovaj losion dobro je nanositi svakih sedam dana.

Foto: www.freepik.com