Premda na tržištu postoje stotine tonika, čudotvornih krema i sličnih preparata za koje nam njihovi tvorci tvrde da ćemo se ako ih koristimo preobraziti u prave lepotice, ne vodiš li pravilnu brigu o svojoj koži, ništa neće moći da ti pomogne.

Dobro je poznato da nijedna krema ne može popraviti oštećenja koja su nastala određenim eksperimentisanjima na koži ili pak dugotrajnim zanemarivanjem. Budeš li uporna i odlučna, rezultati neće izostati! Donosimo vam listu od sedam pravila koja garantovano pomažu, a ne zahtevaju hiljade potrošenih dinara.

1. Zdrava ishrana: Ono što stavljaš u usta i gutaš vidi se na koži. Jedeš li samo fast food, masnu hranu, slatkiše i ostalo ‘smeće’, to će se reflektovati i na tvojoj koži. Dakle, čips, hamburger i pomfrit su out, a voće, salate, potaži, supe su in.

2. Voda: Da bi koža bila dovoljno hidrirana, moraš piti od šest do osam čaša vode svakog dana. Da bi se tečunost pravilno apsorbovala, potrebno ju je piti u manjim količinama celog dana, a nikako uzeti celu količinu odjednom ili u dva puta.

3. San: Svaku noć odspavaj barem sedam do osam sati. Nedostatak sna pokazaće se kao podočnjaci i tamni krugovi oko očiju. Dovoljno odmora ne samo da će pogodovati sjajnoj koži, već i zdravlju mozga.

4. Sunce: Sunce oštećuje kožu, ali još je više oštećuju solarijumi, te ih izbegavaj. Oštećenja nastala zbog ultraljubičastih zraka su trajna i ne mogu se ukloniti. Nije ni čudo da se mnoge svetske lepotice klone sunca, poput npr. Nicole Kidman ili Emme Stone, jer sunce pospešuje starenje kože.

Sedam pravila za blistavu i negovanu kožu

Sedam pravila za blistavu i negovanu kožu

5. Boravak na svežem vazduhu: Provodi dosta vremena na svežem vazduhu, ali izbegavaj duže zadržavanje na vetru i velikoj hladnoći da ti se koža ne bi oštetila.

6. Redovni piling: Dvaput nedeljno uradi piling da bi uklonila odumrle i stare ćelije kože i otvorila pore.

7. Krema koja odgovara tvojoj koži: Nanosi je redovno. Najbolje je izabrati jednu kremu za dnevnu negu koja ti najbolje odgovara te se držati rutine u nanošenju.

Ako si zanemarila svoju kožu, nikad nije prekasno da započneš s negom, jer ono što činiš danas, na koži će se pokazati u budućnosti.

Foto: Background photo created by freepik – www.freepik.com i People photo created by freepik – www.freepik.com