Poslušajte BEYONCÉ u pesmi "Spirit" urađenoj za potrebe Diznijevog filma "The Lion King"!

Poslušajte BEYONCÉ u pesmi „Spirit“ urađenoj za potrebe Diznijevog filma „The Lion King“!

Dobitnica 23 nagrade GRAMMY, globalna super zvezda, Beyoncé, izvršni je producent albuma The Lion King: The Gift , muzičke kolekcije najnovije filmske adaptacije čuvenog Diznijevog  klasika. Reditelj najnovije animirane verzije je Jon Favreau, a osim što je pozajmila glas junakinji Nali, Beyoncé je otpevala novu, originalnu pesmu “Spirit”, urađenu upravo za potrebe filma. Album The Lion King: The Gift  izlazi 19. jula u svetu.

Moćna muzička tema, “Spirit” pojavljuje se u filmu u ključnoj sceni za Nalu i naći će se na albumu koji će objaviti  Parkwood Entertainment/Columbia Records. Pesmu “Spirit” napisali su IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie i Beyoncé, a producirali su je Beyoncé,  IIya i Labrinth.

Kao izvršni producent albuma, Beyoncé, je okupila je najtalentovanije i najvažnije afričke umetnike današnjice, da bi ovoj  poznatoj priči dodala  najvažniji segment-snažni i autentični zvuk prave Afrike.

Ovo je zvučna kinematografija, a moderni bioskopi nam omogućuju da damo novo iskustvo u pričanju priča.Želela sam da učinim mnogo više od pronalaženja pesama koje su inspirisane filmom.Naša kolekcija pesama je mešavina žanrova i kolaboracija inspirisanih R&B, pop, hip hop i Afro ritmom.”

U planiranju i snimanju albuma, umetnička  veza sa kultnim dečijim klasikom i njegovom porukom je bila najvažnija.

“Želela sam da svi učesnici imaju svoj posebnu vezu sa pričom. Svaka pesma je napisana da reflektuje segment priče na koji se odnosi. Ne samo da je bilo važno angažovati zanimljive i talentovane afričke umetnike da te pesme interpretiraju, već i najbolje afričke producente, da tim kompozicijama daju autentičnost i dušu.

Muzičku podlogu animiranog filma The Lion King, osim potpuno nove pesme koju izvodi  Beyoncé (“Spirit”), čine prelepe, multižanrovske simfonije,  duboko inspirisane afričkim uticajima sa svih delova kontinenta. Neočekivane saradnje, pulsirajući ritmovi i kristalna produkcija  povezuju korene sa afričkom dijasporom u svim delovima sveta.Ovaj album je ljubavno pismo Africi, vizuelno smešten u njenom pejsažu, zvučno ukorenjen u njenu kulturu  i čudesan narativ.

Originalni muzički soundtrack filma producirali su Hans Zimmer i reditelj filma, Jon Favreau.

Foto: Kwaku Alston za Disney Studios