Black Is The King  je prateći dokumentarac  koji je obeležio rad na muzičkom albumu za  Disneyev animirani film  „The Lion King: The Gift „, čija premijera je bila pre godinu dana. 

U njemu je učestvovala impresivna lista izvođača i kreativaca, među njima i reditelj Emmanuel Adjei (film „Shahmaran“), Blitz Bazawule (film „The Burial of Kojo“), Pierre Debusschere („Mine“ i „Ghost“ video spotovi za Beyoncé), Jenn Nkiru („BLACK TO TECHNO“ film), Ibra Ake (kreativni direktor i producent spota  „This is America“ – Childish Gambino), Dikayl Rimmasch („CACHAO, UNO MAS“ film), Jake Nava („Crazy in Love,“ „Single Ladies,“ „Partition“ video spotovi za  Beyoncé), kao i ko-reditelj i dugogodišnji saradnik Beyoncé, Kwasi Fordjour.

Film, koji se fokusira na Beyoncé, njenu muziku i učešće u  soundtracku „The Lion King“, snimljen je na različitim atraktivnim lokacijama u Los Anđelesu, Njujorku, južnoj i zapadnoj Africi, Londonu i Belgiji. Sa svih ovih mesta dolazi neverovatna ekipa glumaca i plesača, koja je uticala na bogatu i vibrantnu koreografiju filma,  praćenu fantastičnim vizualima. Od juče ovaj dokumentarac je dostupan na servisu Disney+, uz originalne video spotove koji prate kompozicije „Brown Skin Girl“, (u kome se pojavljuje njena ćerka Blue Ivy), „Mood 4 Eva“ i „My Power“. 

U filmu se pojavljuju manekenke, Aweng Ade-Chuol i Adut Akech, supermodel Naomi Campbell, Tina Knowles-Lawson, oskarovka Lupita Nyong, pevačica Kelly Rowland, kao i Pharrell, Jay-Z , i mnogi izvođači koji su gosti sarađivali sa pevačicom na albumu The Gift.Na albumu koji prati dokumentarac Black Is The King The Lion King: The Gift (Deluxe Edition) nalazi se 14 kompozicija sa albuma The Gift koji je pevačica objavila prošle godine, kao i dve bonus pesme „Black Parade“ (produžena i standardna), kao i novi remiks „Find Your Way Back“.

 

View this post on Instagram

 

In 2 days, experience a new visual album. #BlackIsKing, a film by @Beyonce, is streaming Friday exclusively on #DisneyPlus.

A post shared by Disney+ (@disneyplus) on

The Lion King: The Gift (Deluxe Edition) možete slušati i preuzeti OVDE

REDOSLED PESAMA NA ALBUMU The Lion King: The Gift (Deluxe Edition):

 1. BIGGER

 2. FIND YOUR WAY BACK

 3. DON’T JEALOUS ME

 4. JA ARA E 

 5. NILE

 6. MOOD 4 EVA 

 7. WATER 

 8. BROWN SKIN GIRL       

 9. KEYS TO THE KINGDOM  

 10. ALREADY

 11. OTHERSIDE

 12. MY POWER

 13. SCAR

 14. SPIRIT (From Disney’s „The Lion King“)

Bonus pesme:

 1. BLACK PARADE 

 2. FIND YOUR WAY BACK (Remix)