Pevačica i glumica Lady Gaga mogla bi se uskoro naći na sudu jer je Steve Ronsen, amaterski muzičar, tuži da mu je ukrala pesmu „Shallow“ i traži multimilionsku naknadu, prenosi američki mediji.

Lady Gaga je i pre snimanja filma „A Star Is Born“ napravila sjajnu karijeru, te je uloga u ovom filmu samo dodatno doprinela njenoj popularnosti. Film je obeležilo fenomenalna izveđenje pesme „Shallow“ u kojoj joj se pridružio i Bradley Cooper.

Naime, pjesma za koju on tvrdi da je identična njenoj zove se „Almost“ i već se sedam godina nalazi na njegovom Sound Cloudu. Muškarac se zove Steve Ronsen, a njegova pesma je pre tužbe imala samo 300 pregleda. Sada broji skoro 220 hiljada preslušavanja, od čega su većinu klikova napravili Gagini besni fanovi.

“Nekoliko puta mi je rečeno da Shallow zvuči kao moja pesma. Dakle, ja to nisam primetio prvi, te čak nisam ni pogledao film, za koji sam čuo da je jako dobar. Divim se Gagi i želim da kažem da ne osuđujem nikoga direktno. Profesionalni muzičar mi je rekao da pesme zvuče identično“, između ostalog je napisao Ronsen na svom Sound Cloudu.

Iako ni muzika ni tekst ne nalikuju negovoj pesmi, Steve Ronson tvrdi da su korištene identične note koje su korištene u njegovoj pesmi. Međutim, tim Lady Gage tvrdi kako su spomenute note upravo one koje se najčešće koriste u pesmama.

Kako prenose izvori bliski pevačici, ona je veoma ljuta i želi da se bori do kraja. Oba tima su angažovala profesionalce koji su analizirali pesme i došli do zaključka kako se ne radi o istim pesmama, već o iste tri note koje se ponavljaju, što ne mora nužno značiti da je pesma ukradena.

Svavako ćemo pratiti razvoj situacije i obaveštavati vas o svemu na vreme.