Pre nekoliko nedelja Marvelov svet potresla je vest da filmove o Spajdermenu više neće snimati taj studio.

Umesto toga, naš voljeni favorit iz stripova bio je spreman za povratak u Sony, ostavljajući silno razočarane fanove da se pitaju šta ćebiti sa nastavcima priče o Peteru Parkeru.

Međutim, čini se da su Sony i Marvel rešili sve nesporazume i da će zajedno raditi na sledećem pojavljivanju Toma Hollanda na velikom platnu.

Prema pisanju portala Variety Sony Pictures Entertainment i Walt Disney Studios zajedno su najavili da će Marvel Studios i njegov predsednik Kevin Feige producirati treći film u seriji „Spider-Man: Homecoming“.

U sklopu aranžmana, Spajdermen će se pojaviti i u budućem filmu Marvel Studios. Amy Pascal i Pascal Pictures će biti zadužni za produciju, kao što su radili na prva dva filma koja je predvodio sjajni Tom Holland.

„Oduševljen sam što će se Spideyevo putovanje u MCU nastaviti, a ja i svi mi u Marvel Studios smo veoma uzbuđeni što ćemo nastaviti da radimo na tome“, rekao je Feige. „Spajdermen je snažna ikona i heroj čija priča prelazi sve uzraste i publiku širom sveta. Također se događa da je jedini heroj sa supermoćima kako bi prešao kinematografske svemire, tako da Sony nastavlja s razvijanjem vlastitog Spideyjevog sveta i nikada ne znate koja bi iznenađenja mogla da nam donese budućnost.“

Pascal je sa uzbuđenjem rekla šta ona misli o nastavku projekta o Spajdermenu: „Ovo je sjajno“, rekla je i nastavila . „Priča Petera Parkera dramatično se okrenula u filmu„ Daleko od kuće “i nisam mogala biti srećniji što ćemo svi zajedno moći da vidimo kuda ide njegovo putovanje.“