Napravite veoma ukusne bombice od samo 3 sastojka!

Brzinski recepti su dobrodošli u svim situacijama – kada dolaze gosti, kada želiš da iznenadiš nekoga, ili želiš da se počastiš ukusnim slatkišem. Super Teen vam danas donosi brz recept za veoma ukusne bombice od samo 3 sastojka koja svi imamo u kući!

Sastojci:

  • Mleveni keks ( 300 grama )
  • Mleko po potrebi
  • Puter ( 150 grama )

Priprema:

Za početak, istopite 150 grama putera na pari. Topite ga dok ne postane u potpunosti tečan. Nakon toga, istopljeni puter sipajte u činiju sa mlevenim keksom i mešajte dok ne dobijete smesu. Sledeći korak je sipanje mleka – sipajte ga malo po malo, dok ne dobijete čvrstu smesu od koje možete formirati kuglice. Kada ste završili sa sipanjem mleka, zasucite rukave i u akciju – krenite sa pravljenjem kuglica. Nakon toga, kuglice stavite na tanjir ili tacnu i u frižider na 30 minuta ili sat vremena – u zavisnosti od toga da li više volite da ih jedete na sobnoj temperaturi ili hladne.

Možete da dodate i…

Osnovni recept uključuje samo 3 sastojka, ali zašto se ne poigramo malo i ne dodamo još nešto? Ukoliko želite i imate u kući, možete ih preliti istopljenom čokoladom, uvaljati ih u kokos ili u smesu dodati rendanu čokoladu, za postizanje dodatne jačine ukusa.

Ukoliko vi napravite ove bombice ili imate neki recept koji želite da podelite sa nama, pišite nam na našem Instagram profilu @superteen.rs ili na mail redakcija@superteen.rs!

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Pinterest