Sigurno vam je mama bezbroj puta rekla kako sladoled ne može biti doručak, i da to u opšte nije zdravo, te ćete time samo da naštetite zdravlju, ali nauka kaže drugačije.

Ukoliko jedete sladoled za doručak, to će imati pozitivan uticaj na vas, zato što će vaš učiniti pametnijim. To možda zvuči ludo, ali je istinito. Ljudi koji su za doručak konzumirali sladoled imali puno brže reakcije, te su samim tim procesovali informacije u svom mozgu mnogo brže nego oni koji su jeli “običan” doručak, odnosno od onih koji za doručak nisu jeli sladoled.

Nauka kaže da je sladoled najbolji izbor za tvoj doručak!

Ovo istraživanje sprovedeno je u Japanu, a sproveo ga je profesor Yokoshihiko Koga. Rezultati su pokazali da samo jedna kugla sladoleda ujutru potiče našu ažurnost tokom dana, te nam daje i mentalno bolje rezultate-brže se koncentrišemo i pamtimo, ali i da lizanje sladoleda uklanja stres i nervozu.

Sada slobodno mami možeš reći da je sladoled najbolji izbor za voj doručak, a nas zanima da li si i ti znao ili znala za ovaj eksperiment koji je nauka dokazala?

I da li ćeš od sad ubaciti sladoled u svoju doručak listu i koji će to ukusi biti, jer znamo da svako od nas ima omiljeni ukus.

Autor: Arijana Đokić

Foto: silviarita from Pixabay i Pinterest