Svi „Hari Poter“ (Harry Potter) filmovi zasnovani na bestselerima Dž. K. Rouling dolaze na HBO i HBO GO u decembru! Na svoj 11. rođendan, Hari Poter (Danijel Redklif), koji živi nesrećno sa tetkom i tečom koji ga ne žele, od džina Hagrida (Robi Koltrejn) saznaje da je on zapravo siroče moćnih čarobnjaka. Ponuđeno mu je mesto u prestižnom Hogvortsu, internatu za čarobnjake koji postoji u svetu magije i fantazije izvan dosadnog sveta normalaca. U Hogvortsu, Hari brzo stiče nove prijatelje i počinje da sklapa kockice misteriozne smrti svojih roditelja, koja izgleda uopšte nije bila slučajna.

Premijera: Svi filmovi biće dostupni na HBO GO-u od 1. decembra, dok će na HBO kanalu biti emitovani subotom i nedeljom

 

View this post on Instagram

 

Uskoro stižemo u Hogwarts. Svi #HarryPotter filmovi dostupni su od 1.12. na HBO GO.

A post shared by HBO Adria (@hbo.adria) on

 

Hari Poter i Kamen mudrosti

Na svoj 11. rođendan, Hari Poter saznaje da je siroče dvoje moćnih čarobnjaka i da i sâm poseduje čarobne moći. U Hogvortsu, Hari kreće u avanturu svog života.

Bestseler Dž. K. Rouling prerasta u ovu divnu fantastičnu avanturu Krisa Kolambusa. Na svoj 11. rođendan, Hari Poter (Danijel Redklif), koji živi nesrećno sa tetkom i tečom koji ga ne žele, od džina Hagrida (Robi Koltrejn) saznaje da je on zapravo siroče moćnih čarobnjaka. Ponuđeno mu je mesto u prestižnom Hogvortsu, internatu za čarobnjake koji postoji u svetu magije i fantazije izvan dosadnog sveta normalaca. U Hogvortsu, Hari brzo stiče nove prijatelje i počinje da sklapa kockice misteriozne smrti svojih roditelja, koja izgleda uopšte nije bila slučajna.

Hari Poter i dvorana tajni

Mladi čarobnjak Hari Poter i njegovi prijatelji Ron Vizli i Hermiona Grejndžer suočavaju se s novim izazovima tokom druge godine u Hogvortsu, školi čarobnjaštva i magije, dok otkrivaju mračne sile koje terorišu školu.

Posle dugog letnjeg raspusta s užasnim Darslijevima, Hari Poter ne uspeva da se ukrca na voz za Hogvorts, školu čarobnjaštva i magije, kako bi pošao u drugu godinu. Harijeva jedina mogućnost transporta jeste čarobni leteći automobil, ali nažalost njime udara u vrednu (i problematičnu) Mlatarajuću vrbu. Ipak, sve to je mačji kašalj u poređenju s onim što čeka Harija te jeseni unutar ukletih zidova Hogvortsa. Jezivi, zlobni glasovi šapuću sa zidova samo Hariju i izgleda izvesno da će ga Drako Melfoj srediti. Uskoro nije samo Hari zabrinut za svoj opstanak dok se zastrašujuće stvari dešavaju u školi. Misteriozna svetlucava slova na zidu govore: Dvorana tajni je otvorena. Neprijatelji naslednika, čuvajte se. Ali šta to tačno znači? Hari, Hermiona i Ron rade sve što je čarobnjački moguće – rizikujući čak svoje živote – da reše ovu 50-godišnju, potencijalno smrtonosnu misteriju.

Hari Poter i zatvorenik iz Askabana
Hari Poter i zatvorenik iz Askabana

 

Mladoj 13-godišnjoj čarobnjačkoj zvezdi ovo je treća godina kako ide u školu za čarobnjake Hogvorts, a mračni događaji ni ovoga puta nisu daleko.

Mladoj 13-godišnjoj čarobnjačkoj zvezdi ovo je treća godina kako ide u školu za čarobnjake Hogvorts, a mračni događaji ni ovoga puta nisu daleko. Serijski ubica Sirius Blek pobegao je iz tvrđave Azkaban – čarobnjačkog zatvora. Herijev život je u opasnosti kada sazna da je ludog ubicu verovatno poslao lord Voldemort da uradi ono što on nije uradio pre 13 godina tj. da ubije Potera! U cilju Harijeve zaštite, Azkaban šalje stotine Dementora, čudovišnih mističnih zatvorskih čuvara, da ga uhvate. Pitanje je da li će Dementori biti od pomoći. Stvari se još više zakomplikuju kada Poter sazna da je Blek povezan sa njegovom prošlošću i odlučuje da ga sam pronađe i suoči se sa mračnim događajem koji se dogodio u noći pre 13 godina.

Hari Poter i vatreni pehar

Ovog poludgodišta u Hogvortsu će se održati takmičenje tri čarobnjačke škole. Dok Harija peče ožiljak, nagoveštavajući zlobno prisustvo lorda Voldemorta, vatreni pehar bira poslednjeg takmičara – Harija Potera.

Ovo je Hari Poterova četvrta godina u školi čarobnjaštva Hogvorts! Hari, Ron i Hermion jedva čekaju međunarodno finale u kvidiču. Hari mašto o tome kako provodi vreme sa zavodljivom Čo Čang. On želi da bude normalan četrnaestogodišnji čarobnjak… Ali Hari nije normalan čak ni prema čarobnjačkim standardima. Ove godine, prvi put u više stotina godina, takmičenje će se održati između tri čarobnjačke škole, a takmičari će biti odabrani čarolijom u veoma opasnom događaju. Sada, dok Harija peče njegov ožiljak od munje, ukazujući na prisustvo zlog lorda Voldemorta, Vatreni pehar bira poslednjeg učesnika takmičenja, Harija Potera. Film je nomonovan za Oskara® za najbolje ostvarenje u umetničkoj režiji.

Hari Poter i red Feniksa

Pošto je čitava zajednica čarobnjaka ugrožena, celokupna budućnost magije možda zavisi od Harija Potera i Reda Feniksa.

Prošlo je čitavo leto od Harijevog susreta sa Mračnim Gospodarom i po povratku, Hari saznaje da zajednica čarobnjaka i dalje poriče Voldemortov povratak: majstor magije veruje da upravnik Dambldor laže i naimenovan je novi nastavnik Odbrane Protiv Mračnih Veština. Pošto je čitava zajednica čarobnjaka ugrožena, celokupna budućnost magije možda zavisi od Harija Potera i Reda Feniksa. Kada predavanja Odbrambene Magije nove nastavnice Dolores Ambridž (Imelda Stonton – Dadilja Makfi, Vera Drejk) ostave mlade čarobnjake potpuno nepripremljene da se odbrane od mračnih sila koje prete njima i celokupnoj čarobnjačkoj zajednici, Hermiona (Ema Votson) i Ron (Rupert Grint) preklinju Harija (Danijel Redklif) da preduzme nešto. Na tajnim sastancima sa malom grupom učenika koji sebe nazivaju Dambldorova vojska, Hari ih podučava kako da se brane od Mračnih Sila, radeći zajedno sa tajnim čarobnjačkim redom koji sebe naziva Redom Feniksa, a koji pripremaju mlade čarobnjake za neverovatni okršaj koji je pred njima…

Hari Poter i polukrvni princ

 

Hari Poter se vraća u Hogvorts na svoju šestu godinu školovanja – i suočava se sa narastajućom opasnošću koja je možda previše jaka za njegove ojačale čarobnjačke moći…

I dok Smrtožderi, ohrabreni povratkom Lorda Voldemorta prave haos i u svetu Normalaca i u svetu Čarobnjaka, Hari sumnja da nove opasnosti leže unutar samog Hogvortsa. Dambldor se žuri da pripremi Harija za konačni obračun za koji zna da se brzo približava i šalje ga na opasnu misiju da nađe ključ kojim će se otključati Voldemortova odbrana. U međuvremenu, učenike napada drugačiji neprijatelj, dok njihovi tinejdžerski hormoni divljaju: Harijevo prijateljstvo sa Đinom Vizli prerasta u nešto dublje, Lavender Braun gaji simpatije prema Ronu, Hermiona se guši od ljubomore… A kutija čokolade sa ljubavnim napitkom završava u pogrešnim rukama. Film je nominovan za Oskara za najbolje ostvarenje u kinematografiji.

Hari Poter i relikvije smrti 1

Hari, Ron i Hermiona treže delove Voldemortove duše koje je izvadio iz sebe i sakrio na skrivenim mestima. Ako ne uspeju da ih pronađu i unište, Voldemort će ostati besmrtan.

U prvom delu sedme i poslednje avanture, Hari, Ron i Hermiona kreću na opasan zadatak da pronađu i unište tajnu Voldemortove besmrtnosti i destruktivnosti – Horkrukse. Potpuno sami, bez profesora koji bi ih usmeravali i bez Dambldorove zaštite, troje prijatelja sada moraju da se oslone jedni na druge više nego ikad. Ali među njima su mračne sile koje prete da ih razdvoje. U međuvremenu, svet čarobnjaka postao je opasno mesto za sve neprijatelje Mračnog gospodara. Rat koga su se svi dugo plašili je počeo i Voldemortovi Smrtožderi preuzimaju kontrolu nad Ministarstvom Magije i čak i nad Hogvortsom, terorišući i hapseći svakog ko im se suprotstavi. Ali još tragaju za onim što je Voldemortu najvrednije – za Harijem Poterom. Izabrani je postao progonjen jer Smrtožderi traže Harija s naređenjem da ga dovedu Voldemortu … Živog. Harijeva jedina nada je da pronađe Horkrukse pre Voldemorta. Ali dok traga za tragovima, on otkriva staru i skoro zaboravljenu priču – legendu o Relikvijama smrti. Ako se ispostavi da je legenda istinita, one bi Voldemortu mogle da pruže apsolutnu moć za kojom traga. Hari još ne zna da je njegova budućnost već određena njegovom prošlošću, kada je onog sudbonosnog dana postao „Dečak koji je preživeo“. Hari Poter sada više nije dečak i sve je bliži činu za koji se pripremao još od prvog dana kada je kročio u Hogvorts – konačnoj bici s Voldemortom.

Hari Poter i relikvije smrti 2

Hari, Ron i Hermiona se spremaju za konačni obračun s Lordom Voldemortom koji je rešen da uništi Harija. Moraju da nađu i unište Voldemortov poslednji i najneuhvatljiviji Horkruks pre nego što se njegov podli plan ostvari.

Filmski serijal koji je obeležio celu jednu generaciju završava se drugim delom finalnog poglavlja u monumentalnom serijalu o Hariju Poteru. Dok pripremaju svoje uporište u Hogvorts školi veštičarenja i čarobnjaštva, Hari Poter i njegovi prijatelji Ron i Hermiona suočavaju se sa svojim najvećim neprijateljem i čine konačnu žrtvu na epskom putovanju koje je spisateljica ove serije bestselera Džoan K. Rouling započela pre više od decenije. U epskom finalu, bitka između sila dobra i zla u čarobnjačkom svetu prerasta u sveopšti rat. Ulozi nikad nisu bili veći i niko nije bezbedan. Ipak, kako se odsudni obračun s Lordom Voldemortom približava, Hari Poter shvata da je on taj koji će morati da podnese konačnu žrtvu. Ovde se sve završava.

Foto: HBO press