Pripremite se za povratak u Hogwarts, jer izgleda da možda ima šanse da još neke priče o Harryju Potteru zažive, ovog puta na malom ekranu.

Prema portalu The Hollywood Reporter, HBO Max trenutno pregovara s Warner Brosom o dovođenju Harry Potter adaptacije na ovaj striming TV servis.

„Izvori kažu da se o širokim idejama razgovaralo u sklopu istraživačkih sastanaka u ranoj fazi. Iako je vest da su čelni ljudi HBO Maxa i Warnersa angažovani na sastancima kako bi pronašli scenariste za TV seriju o Harryju Potteru, nijedan pisac nije trenutno angažovan jer su razgovori još uvek u izuzetno ranoj fazi i nisu sklopljeni dogovori „, prenosi THR.

Portal Seventeen prenosi da je Hollywood Reporter kontaktirao obe kompanije, koje su porekle da su trenutno u toku pregovori o seriji.

„Ne postoje serije o Harryju Potteru u razvoju u studiju ili na streaming platformi,“ rekli su u saopštenjima obe pomenute strane, HBO Max i Warner Bros. Međutim, ne bi bilo previše iznenađujuće ako su trenutno u planu, ali nisu u mogućnosti da ih potvrde jer je to još uvek u vrlo ranoj fazi.

HBO kanal je inače dugo vremena bio dom filmova o slavnom čarobnjaku Harryju Potteru, a kasnije je prava na sve nastavke otkupila televizijska mreža Peacock. Na sreću svih vas koji želite da utvrdite svoje znanje o napoznatijem čarobnjaku u video klubu HBO Adria možete da pronađete sve filmove.

Sedam knjiga spisateljice J. K. Rowling adaptirano je u osam filmova koji su zaradili više od sedam milijardi dolara. U pripremi je i treći nastavak filma „Fantastic Beasts and Where to Find Them“.

Foto: HBO press