H&M sa uzbuđenjem najavljuje saradnju sa kolumbijskom dizajnerkom Džoanom Ortiz na koketnoj i ženstvenoj kolekciji. Zajedno sa živopisnom paletom boja, egzotičnim cvetnim printovima i glamuroznim siluetama, koje su sinonim za Ortiz i njen dizajn, kolekcija obiluje elegantnim haljinama koje se mogu nositi tokom čitavog dana. Ekskluzivni „pre-drop“, koji se sastoji od četiri haljine, biće dostupan od 3.decembra, a glavna kolekcija predstaviće se u martu 2020. godine.

Pre-drop predstavlja capsule kolekciju, sa četiri egzotična printa iz arhive ove dizajnerke – “Divlja ruža”, Rajska orhideja”, “Kakadu” i “Mak” predstavljene u četiri živopisne boje: topla žuta, puder roze, šumski zelena i tamno braon sa uplivom koralne, uklopljene u fantastične karnere, naborane manžetne i rubove sa detaljima. Na pitanje kako sada nositi te haljine, Ortiz predlaže da se upare sa minimalističkim sandalama, raskošnim minđušama, pletenom torbom i neobaveznom frizurom.

“Svi printovi nastali su iz moje opsesije cvetovima, palmama i prelepim bojama koje mogu da vidim kada se probudim u Kaliju, u mojoj rodnoj Kolumbiji. Printovi Latinske Amerike i njena jedinstvena i vesela atmosfera mogu se osetiti u mom dizajnu i jako me raduje što će svaka žena na svetu osetiti delić Kolumbije u svom ormaru, zahvaljujući Johanna Ortiz x H&M kolekciji”, rekla je Džoana Ortiz, dizajnerka i direktorka.

“Otkrivanje veselog sveta Džoane Ortiz, njen smisao za upotrebu boja i njen osećaj za dramatične siluete, bilo je fantastično iskustvo za ceo naš dizajnerski tim. Oni su blisko sarađivali sa Džoanom tokom celog procesa, uživajući u njenom neverovatnom gostoprimstvu u njenoj kući u Kaliju. Uzbuđeni smo što ćemo moći da slavimo bogatu istoriju i umetnički rad Kolumbije i što ćemo Džoanine kreacije, koje podstiču na radost, omogućiti H&M kupcima”, rekla je Marija Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u