Novembar je na izmaku, dani su sve hladniji… dakle idealno vreme da se okrenete učenju, a u slobodno vreme čitanju sjajnih knjiga. Znate da smo vam predstavili i poklonili prva dva romana iz sage  Smrtonosne mašine autora Filipa Riva – „Smrtonosne mašine” i „Grabljivčevo zlato”. Sada vam u saradnji sa našim prijateljima iz izdavačke kuće Publik Praktikum predstavljamo treći deo ove sage „Paklene naprave”, a spremili smo i poklone za  vas, zato pažljivo čitajte tekst do kraja.

Publik Praktikum i Super Teen predstavljaju i pokanjaju roman „Paklene naprave”

„Paklene naprave” – Filip Riv

Roman „Paklene naprave”  treći je biser u niski lirske fantazmagorije Filipa Riva. Ponositi ledeni grad Sidrište više ne luta nepreglednim prostranstvima Rivovog metasveta. Sada je to statična naseobina čiji je živalj zaboravio iskušenja prošlosti. Stasavaju nove generacije, koje i ne pamte stradanja i patnju. Tom i Hester Natsvordi u najvećoj su meri zaslužni za to što je njihova kćerka Ren odrasla u miru i relativnom blagostanju. Ali devojčica je došla u one osetljive godine kada dosada ume da uzme svoj danak. Ren žudi za avanturom, ne mareći za opasnost. Spetljaće se sa Izgubljenim dečacima, a njen nestanak nateraće Toma i Hester da se upuste u novu avanturu…

Kvartet “Smrtonosne mašine”ostaje vizionarsko mesto ispunjeno maštom.

School Library Journal

U saradnji sa prijateljima iz izdavačke kuće Publik Praktikum za vas imamo dve knjige Filipa Riva – „Paklene naprave”.  Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i odgovorite tačno na pitanje – „S kim se spetljala Ren?”. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 1. decembra u 21 čas,  a kasnije ćemo imena dobitnika objaviti u IG Storyju, na našem profilu.