Znam da u školi imate mnogo obaveza, ali sjajan način da se opustite i odmorite o lekcija iz hemije, istorije, engleskog ili nekog stručnog predmeta je čitanje knjiga. Zato vam danas predstavljamo prvi deo sage Smrtonosne mašine autora Filipa Riva – „Smrtonosne mašine”. A pored toga u saradnji sa našim prijateljima iz izdavačke kuće Publik Praktikum spremili smo i dve knjige za vas, zato pažljivo čitajte tekst do kraja.

Publik Praktikum i Super Teen predstavljaju i pokanjaju roman „Smrtonsone mašine”

„Smrtonosne mašine” – Filip Riv

Svet je razoren Šezdesetominutnim ratom, a pokretni gradovi već hiljadama godina jure na točkovima po goletima u kojima više nema ničega sem blata i močvara, prinuđeni da proždiru jedni druge ne bi li pronašli gorivo za dalje kretanje. Držeći se načela gradskog darvinizma, pogonski grad London jede sva druga mesta oko sebe ne bi li obnovio zalihe i opstao. Kada se njegove vođe dokopaju razornog oružja iz Šezdesetominutnog rata u nameri da ga upotrebe na Protivpogonskoj ligi, čiji gradovi žive u miru i izobilju daleko od nasilnog Bespuća po kom pogonski gradovi seju smrt i međusobno se proždiru, mladi istoričar, pripravnik Tom, moraće da ustane protiv sopstvenog grada kako bi sprečio da zlo zavlada čitavim svetom.

Kotrljajući gradovi, leteći brodovi, nebeska naselja, gusarska sela na točkovima samo su deo maštovitog sveta koji Filip Riv opisuje kroz četiri knjige sage Smrtonosne mašine koja uskoro dobija i filmsku verziju u produkciji Pitera Džeksona!

Knjiga koju nećete moći da ispustite iz ruku, donosi nam pustolovinu o gradovima koji proždiru jedni druge zbog koje ćete u potpunoj neverici čekati rasplet maštovitih obrta.                  

Booklist

A kao što smo naveli na početku ove objave, spremili smo vam i poklone. U saradnji sa prijateljima iz izdavačke kuće Publik Praktikum za vas imamo dve knjige Filipa Riva – „Smrtonsone mašine”.  Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i odgovorite tačno na pitanje – „Kako se zove mladić koji je ustao protiv Londona?”. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 19. septembra u 17 časova,  a kasnije ćemo imena dobitnika objaviti u IG Storyju, na našem profilu.