Švedska pop pevačica Marie Fredriksson, članica svetski poznatog benda Roxette koji se proslavio tokom devedsetih godina prošlog veka, preminula je u 61. godini nakon duge bolesti. Marie je 2002. godine dijagnostifikovan tumor na mozgu, njena borba je trajala poslednjih 17 godina, ali nažalost napustila je svet u ponedeljak, 9. decembra.

Švedski list Express objavio je da je iza Marie ostao suprug Mikael Bolyos i dvoje dece 26-godišnja kćerka Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar.

„S velikom žalošću objavljujemo da je umrla naša najveća i najvoljenija umetnica. Marie Fredriksson je preminula 9. decembra ujutro od posledica bolesti“, navela je njena porodica u saopštenju.

Švedska pop zvezda je s kolegom Perom Gessleom osnovala bend Roxette 1989. godine i debitovali su singlom  “Neverending Love”, a potom je izašao album album “Pearls of Passion”.

Tri godine kasnije pesma „The Look“ se našla na 1. mestu top liste u SAD-u i na No.7 u Velikoj Britaniji.

Sigurni smo da i vi znate neke od njihovih poznatih hitova kao što su „It Must Have Been Love“, „Listen to Your Heart“,“Fading like a Flower“, „Joyride“, „Crash! Boom! Bang!“ i drugi.

Marie Fredriksson se podvrgnula agresivnom lečenju tumora na mozgu 2002. godine, a ponovno se vratila na turneju krajam te dekade d.
Međutim, tokom 2016. zdravlje joj se opet pogoršalo i bila je prisiljena da siđe sa muzičke scene.
Njen kolega iz benda Per Gessle izjavio je saučešće porodici i poručio: „Ništa više neće biti isto“.

Marie Fredriksson će biti sahranjena samo u prisustvu članova porodice.

Foto: Dmitry Avdeev – provided by email, CC BY-SA 3.0